Банківська система України працює стабільно і не бачить загроз від націоналізації «ПриватБанку»

Банківська система України працює стабільно, і націоналізація найбільшого в Україні банку «ПриватБанк», здійснена за рішенням уряду, не представляє жодних загроз. Про це на брифінгу в штаб-квартирі «ПриватБанку» в Дніпропетровську заявив перший заступник голови НБУ Яків Смолій.

Про це інформує Уніан.

«Ми не відзначаємо якоїсь клієнтської гіперактивності. Національний банк докладе всіх зусиль, щоб посили банк ліквідністю, щоб забезпечити безперебійну роботу банку і всієї банківської системи. Інформую також, що я розмовляв із головами правління інших банків. Вони відзначають стабільність в роботі банківської системи, ніяких непередбачуваних ситуацій в банківській системі на даний час не відзначається», - сказав Смолій.

Кабінет міністрів України на позачерговому засіданні в неділю, 18 грудня, ухвалив рішення передати в 100% державну власність найбільший в Україні банк «ПриватБанк». Рішення ухвалено на підставі результатів засідання Ради національної безпеки і оборони України за пропозицією Національного банку України. Водночас, як наголошував міністр фінансів Олександр Данилюк, «ПриватБанк» продовжить свою роботу в звичайному режимі, а команда нового менеджменту буде сформована найближчими днями.

«ПриватБанк» (м. Дніпро) працює на ринку України з 1992 року і є найбільшим банком за обсягом активів. Міжнародна банківська група «ПриватБанк» обслуговує понад 22 млн корпоративних і роздрібних клієнтів у 10 країнах світу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: