Кабмін прийняв рішення націоналізувати найбільший в Україні банк «ПриватБанк»

12195019__large

Кабінет міністрів України на позачерговому засіданні в неділю, 18 грудня, прийняв рішення передати в 100% державну власність найбільший в Україні банк «ПриватБанк».

Про це інформує Уніан.

«Передбачається, що держава в особі Міністерства фінансів стане власником 100% акцій ВАТ «ПриватБанк» і гарантує безперебійне функціонування цієї установи і збереження коштів її клієнтів», - повідомили в уряді.

У Кабміні також підкреслили, що всі дії влади проходять в чіткій координації з міжнародними фінансовими організаціями за їх повної підтримки.
«Голова НБУ Валерія Гонтарева, яка брала участь у засіданні уряду, і міністр фінансів Олександр Данилюк поінформували членів Кабміну, що приватні акціонери «Приватбанку» звернулися до уряду з пропозицією зробити держава повноправним власником банку в інтересах клієнтів, - повідомили в Кабміні. - Перехідний період починається з 19 грудня. Держава забезпечить плавний перехід, стабільну роботу установи у звичайному для клієнтів режимі. В уряді виходять з того, що прийняте рішення врятувало як власне «ПриватБанку», так і всю банківську систему».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: