Основою економічного зростання в 2017 році стане збільшення експорту та залучення інвестицій

Основою економічного зростання України в наступному році стане збільшення обсягів експорту вітчизняних товарів на зовнішні ринки та залучення іноземних інвестицій. Про це в ході засідання уряду сказав перший віце-прем`єр-міністр Степан Кубів.

Про це інформує Уніан.

«За підрахунками Мінекономрозвитку, валовий внутрішній продукт України в 2017 році зросте на 3%. Ми думаємо, що це буде як мінімум. Основою цього зростання повинні стати експорт та інвестиції», - сказав він.
Кубів зазначив, що за 9 місяців 2016 року обсяг українського експорту становив 32,3 млрд дол., але, на його думку, Україна має працювати над збільшенням цього показника. Для розвитку цього напряму український уряд має намір розробити низку рішень для бізнесу.
«Одним з таких рішень є розробка експортної екосистеми, над якою працює Мінекономрозвитку і команда торгового представника Наталія Микольська», - зазначив Кубів.

За словами віце-прем`єр-міністра, Мінекономрозвитку також ініціювало створення Офісу з просування експорту, який є консультативно-дорадчою і технологічною установою.
«Створення Офісу з просування експорту було включено в програму діяльності уряду на 2016 рік. Ми виконали це завдання, це основний інструмент донорської підтримки бізнесу», - додав Кубів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: