За рік Нацполіція видворила з України 14 «злодіїв у законі», - Троян

vor-v-zakone

Із України впродовж цього року видворено 14 «злодіїв у законі».

Про це повідомив виконувач обов’язків глави Національної поліції Вадим Троян на своїй сторінці у Facebook.

«Підсумки року по «злодіям у законі». За цей рік Національна поліція видворила з України 14 «злодіїв у законі». Усі зі «стажем» відбутого покарання за тяжкі та особливо тяжкі злочини. Сумарний термін на всіх, якщо додати, – більше 120 років за ґратами», - заявив Троян.

«Тенґо Гальський, Дато Табольський, якого коронували ще в 1997 році, Цруці, Курша і Лазар, зірка youtube Рафік Єреванський, Каха Тбіліський, який більше 15 років просидів в одиночній камері, та інші прибули до нашої країни з метою дестабілізувати ситуацію на вулицях і отримати контроль над різними сегментами кримінального світу. Всі вони короновані в Росії і підконтрольні російським «злодіям у законі», якими безпосередньо керує ФСБ», - додав в.о. голови Нацполіції України.

За словами Трояна, вже довгий час російська організована злочинність займає перше місце в світі, випередивши за небезпечністю й жорстокістю італійську та мексиканську мафію. «Тому боротьба зі «злодіями в законі» – це не внутрішня проблема України, це проблема всього світу. Під егідою Генсекретаріату Інтерполу функціонує проект «Міленіум», покликаний припиняти діяльність транснаціональної євразійської організованої злочинності, зокрема «злодіїв у законі», які займають вище становище в злочинній ієрархії», - зазначив він.

Читайте також: Підсумки року у Нацполіції Львівщини: резонансні справи та гучні скандали

На переконання Трояна, «видворивши цих 14 осіб, ми не дали їм можливість створювати тут банди, а також перекрили зовнішній контроль з боку агресора».
«Одним із кроків у вирішенні цієї проблеми є прийняття так званого закону про «злодіїв у законі». А ще введення кримінальної відповідальності за незаконний перетин кордону. Адже вони можуть хоч 20 разів перетнути кордон, а отримають тільки штраф. Наприклад, в тій же РФ, якщо перетнув незаконно кордон вдруге, то настає кримінальна відповідальність», - зауважив виконувач обов’язків голови Нацполіції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: