Стало відомо, якою буде мінімальна стипендія у 2017

v-ukraine-minimalnaya-stipendiya-sostavit-1100-griven-kirilenko

Мінімальна академічна стипендія у 2017 році становитиме 1,1 тис. грн, підвищена – 1,6 тис. грн.

Про це інформує УНІАН.

Перший заступник міністра освіти і науки Володимир Ковтунець зазначив, що основою для формування рейтингу буде успішність студентів.
«Стипендія має виплачуватися відповідно до рейтингу, в основі якого знаходиться успішність студентів, а також можуть бути інші показники», - сказав він.
За його словами, мінімальний розмір стипендії становитиме 1,1 тис. грн, підвищеної – 1,6 тис. грн.

Також будуть підвищені розміри стипендій для студентів, які навчаються на вчителів математики, інформатики, природничих наук, на деяких інженерних напрямках (гірництво і нафтогазова справа ) – 1,4 тис. грн, а підвищена – 2, 36 тис. грн.
За його словами, дане питання викликало публічні дискусії, і, серед іншого, прозвучала пропозиція, щоб в подальшому в дану систему ввести принцип позитивної дискримінації щодо студентів з інвалідністю, аби вони отримували додаткові бали для зайняття вищих місць в рейтингах і мали більше шансів на отримання академічних стипендій.
Рішення було прийнято з умовою подальшого доопрацювання за участю Міністерства фінансів, Міністерством соціальної політики і студентських організацій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: