ОПОРА: львівські депутати посіли друге місце за рівнем відкритості та прозорості

a06779cf6497442b65fd5fae52113a1d_xl

Громадянською мережею «Опора» оприлюднено індекс публічності місцевого самоврядування. За його результатами за рівнем відкритості та прозорості депутатський корпус Львова посів 2 місце в загальноукраїнському рейтингу.

 

Як зазначив в.о.начальника управління «Секретаріат ради»  Юрій Лукашевський, за останній рік міські обранці Львова піднялись із 13-го на 2-ге місце, йдеться на інформаційному порталі депутатів ЛМР.

«Депутатський корпус досяг значного поступу у цьому питанні. За цей рік прийнято новий Регламент ради, Положення про постійні комісії. При їх розроблені особливий акцент було зроблено на забезпечення відкритості та прозорості у роботі ради. Зокрема, ці документи передбачають оприлюднення порядків денних, протоколів, а це, в свою чергу, дає змогу мешканцям ознайомлюватись із діяльністю депутатів, інформацією про діяльність ради загалом».

Також серед основних новацій – суттєве розширення переліку інформації, яка оприлюднюється на сайті міськради, публікація мап питань порядків денних. Під час розгляду земельних або архітектурних питань, згідно з Регламентом, оприлюднюється не лише проект ухвали чи пояснювальна записка, а й план земельної ділянки і техпаспорт об’єкта. Крім цього, закінчено роботу з оцифрування ухвал Львівської міської ради за всі каденції. На цей час місто Львів єдине, яке має у відкритому доступі на сайті міської ради ухвали всіх скликань.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: