Львів’яни уже скаржаться на неякісні реєстраційні жетони для собак (фото)

dv-pre-1
Реєстраційний жетон ЛКП «Лев». Фото: Ірина Кузик

Власники собак у Львові вже скаржаться на якість реєстраційних жетонів для своїх чотирилапих. У тематичній групі у Фейсбуці таких повідомлень набралося вже більше десятка.

Власники собак у Львові вже скаржаться на якість реєстраційних жетонів для своїх чотирилапих. У тематичній групі у Фейсбуці таких повідомлень набралося вже більше десятка.

Пластик, клей і метал — львів’янка і власниця собаки Ірина Кузик побачила, з чого зроблений реєстраційний жетон для її улюбленця від ЛКП «Лев» вже на другий день використання (нагадуємо, з 1 січня носіння жетонів домашніми собаками стало у Львові обов'язковим). У Фейсбук-групі «Спільнота собачників Львова» вона написала, що жетон розпався на дві частини, бо ж був зроблений неякісно.

«Люди, в кого як поводяться жетони? Ми носимо другий день, і вже сторона з лого ЛКП відвалилася(( При тому в обидвох собак. При тому, що собак з повідків не спускаємо, ні з ким не гризуться. 2 дні! Чоловік каже, що це вершина інженерної думки - приліпити пластик клеєм на метал. Ще й зима — перепад температур надворі і вдома», — написала жінка.

snip_20170103132821

Пост викликав неабиякий ажіотаж і вже за кілька годин набрав зо два десятки коментарів. Власники тварин пишуть, що це не поодинока ситуація, і їх улюбленці теж вже встигли залишитися без жетонів.

sob sob_1 sob_2 sob_3

Така якість занепокоїла містян. Крім того, з’явилися думки, що за нові жетони доведеться платити гроші.

Утім, у ЛКП «Лев» журналістів ІА Дивись.info запевнили, що нові реєстраційні жетони можна отримати абсолютно безкоштовно.

«Безкоштовно обміняйте на новий у клініці, де його отримували. Візьміть із собою також реєстраційну картку», — порадили у підприємстві.

Читайте також: ЛКП «Лев» запустило програму чіпування безпритульних собак

У комунальному підприємстві зазначили, що наразі мали проблему з незначною кількістю нових жетонів. І цю проблему вже усунули. «Попередні 2000 штук не розпадаються і є абсолютно надійними. Навіть якщо жетон розпався, то сторона з QR кодом і номером зберігається, і є ознакою реєстрації, як і реєстраційна карта», — заспокоюють у підприємстві.

Нагадаємо, згідно з новими Правилами утримання домашніх тварин у Львові, всі собаки мають бути зареєстровані у єдиній базі ЛКП «Лев». За задумом, це має спростити їх пошук, якщо тварина загубиться, дозволить повертати додому викрадених чотирилапих, слугуватиме стимулом для господарів, аби ті не виганяли собак з дому.

Читайте також: Гуляти собакам стало небезпечно. У Львові відновились випадки отруєння тварин

Утім, далеко не всі львів’яни погодилися зареєструвати чотирилапих. За 4 місяці до реєстру жителі Львова внесли понад 1300 домашніх собак та близько десятка котів, що, очевидно, навіть не половина від загальної кількості.

Детальніше про реєстрацію та місця, де можна обміняти зламаний жетон на новий, читайте тут.

Пыдготувала Ганна БЕЛОВОЛЬЧЕНКО

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: