240 переселенців та представників місцевого населення отримали шанс для розвитку власної справи

Минулого тижня у Львові завершився відбір учасників у проект «Інтеграційна та стабілізаційна підтримка населення, яке постраждало у наслідок конфлікту в Україні».

Про це інформує  ГО «КлубДілових Людей».

Мета програми, яку вже вдруге організовують Клуб Ділових Людей та Міжнародна організація з міграції (МОМ), допомогти переселенцям та місцевому населенню здобути актуальні професії, отримати навички щодо організації власних проектів та поради для розширення вже існуючого бізнесу. Фінансову підтримку для реалізації проекту надає Уряд Об’єднаного Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, що діє у партнерстві з Міністерством міжнародного розвитку (DFID).

У межах другої хвилі організатори отримали понад 400 заявок на участь, з яких комісія МОМ обрала 240. На даному етапі сформовано 8 груп (по 30 учасників у кожній) для інтенсивного навчання у трьох потоках: «Профорієнтація», «Самозайнятість» та «Мікропідприємництво».

«Відповідно до умов проекту, 65% учасників – це внутрішньо-переміщені особи, решту – місцеві з перевагою для учасників АТО та етнічних меншин, – відзначає керівник проекту Христина Коваль. – Наша основна ціль – допомогти реалізуватися тим людям, які в силу зовнішніх обставин мають найменше можливостей та які, втім,  є найбільш перспективними, цілеспрямованими та з багажем ідей для розвитку економіки країни».

У межах проекту учасники повинні пройти кілька етапів – дводенне бізнес-навчання з організації та розвитку власної справи (всі групи проходитимуть міні бізнес-курс з 11 до 31 січня), консультаційний супровід бізнес-експертів для створення грамотного бізнес-плану, конкурс бізнес-планів та розподілення грантових коштів до 55 000 гривень для кожного проекту. Визначення бенефіціарів відбудеться у лютому 2017 року.

Нагадаємо, у Клубі Ділових Людей це не перший грантовий проект для постраждалих від конфлікту в Україні осіб. Протягом двох попередніх років тут  успішно провели дві хвилі бізнес-інкубатора  «Новий відлік» (від МФ «Відродження) та першу хвилю проекту «Міграція для загального блага» (від МОМ).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: