На Львівщині стартував Кубок світу з лижних гонок та біатлону (фоторепортаж, відео)

IMG_8154

Вперше в історії України у селі Яворів Турківського району Львівської області 12 січня урочисто відкрили Кубок світу з лижних гонок та біатлону серед спортсменів з інвалідністю.

Учасники з 19 країн світу прибули до села Яворів, аби 12 січня дати старт змаганням за Кубок світу з лижних гонок та біатлону. Змагання такого рівня вперше проводяться в Україні. Майданчиком для боротьби Міжнародний паралімпійський комітет обрав Західний реабілітаційно-спортивний центр Національного комітету спорту інвалідів України.

Позмагатися за Кубок світу приїхали 120 спортсменів з інвалідністю. За звання кращого, учасники боротимуться з 13 по 20 січня.

«Траси довжиною 5,5 км, перші в історії українського лижного спорту, які пройшли процедуру Міжнародної федерації лижного спорту FIS щодо гомологації та сертифікації», — зазначають організатори.

Варто зазначити, що Кубок світу є одним з ключових заходів на шляху підготовки команд та кваліфікації спортсменів з інвалідністю на зимові Паралімпійські ігор 2018 року, що відбудуться в місті Пхьончхан, Південна Корея.

Фото і відео: Микита ПЕЧЕНИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: