Заборона незалежного російського телеканалу «Дождь» підриває свободу преси в Україні, – Freedom House

Заборона незалежного російського телеканалу «Дождь» підриває свободу преси в Україні.

Про це йдеться в заяві неурядової організації Freedom House.

«Заборона владою трансляції телеканалу «Дождь» - цензура, яка обмежує доступ українців до вибору точок зору», - сказав віце-президент Freedom House з міжнародних програм Роберт Герман.

Читайте також: 2016: Україна у світових рейтингах (інфографіка)

За його словами, в той час, коли російські війська займають частину території України, «життєво важливо», щоб українці мали доступ до незалежного висвітлення подій в Росії, і до одного з небагатьох, що залишилися, незалежних російських ЗМІ.
У Freedom House нагадали, що у звітах «Свобода у світі –2016», «Свобода преси – 2016» та «Свобода в Мережі – 2016» Україна визначена як частково вільна країна.
Також Україна має оцінку рівня демократії 4,68 за шкалою від 1 до 7, де 7 є найгіршою можливою оцінкою, в доповіді «Країни перехідного періоду – 2016».
Нагадаємо, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення одноголосно вилучила телеканал «Дождь» з переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення та законодавству України, і дала провайдерам місяць, щоб замінити цей російський телеканал на інший.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: