Львів проситиме дозволу на вивіз ТПВ на полігони в межах області та держави

Сьогодні, 18 січня, під час позачергового засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, було прийнято рішення про те, щоб звернутися до голів обласної та Державної комісії з питань ТЕБ і НС щодо надання дозволу на вивіз твердих побутових відходів на полігони в межах області та держави. 

Про це інформує прес-центр ЛМР.

Таке рішення прийняли зважаючи на складну ситуацію з вивезенням побутових відходів у Львові через блокування полігонів Львівської області та інших областей України.

«Більше, ніж 400 майданчиків є переповнені. Двоє перевізників, фактично, фізично не мають куди вивозити сміття. Ті полігони, які працювали раніше, з якими були домовленості, на жаль, сьогодні з тих чи інших причин не продовжують угоди на вивезення відходів. Мова йде про 2 компанії – ДВ-Екосвіт і САТ. Чотири інші компанії стараються – АВЕ, Санком, Грінера, Львівспецкомунтранс, але дуже складно. Кожен день йде складна боротьба, машини з львівським сміттям, які їдуть у центральну Україну, де є домовленості з полігонами, зупиняють, не даючи можливості вивантажити сміття, ці машини скеровують назад до Львова у супроводі машин поліції», - зазначив мер Львова.

За словами начальника управління охорони здоров’я ЛМР Володимира Зуба, накопиченням сміття на сміттєвих майданчиках в умовах плюсових температур, зокрема більше +8  , спричинює те, що у смітті, харчових відходах, створювалися сприятливі умови для розмноження умовнопатогеннх та патогенних  організмів. Відтак, зі зростанням температур повітря, сміттєприймаючі майданчики стають джерелом інфекцій, зокрема,кишкових. «Така ситуація може зумовити часті і тривалі спалахи кишкових інфекцій серед населення міста Львова. Окрім того, за таких умов, незважаючи на регулярне проведення дератизації, кількість гризунів, які є переносниками різного роду небезпечних захворювань,  може бути збільшена», - зауважив очільник.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: