Декомунізація проходить фактично комуністичними методами, – Нищук

koni

Я вважаю, що треба було зберегти «Пам'ятник бійцям Першої кінної армії», що знаходився на трасі по дорозі до Львова. Це був дуже складний з технічної точки зору і якісний - з точки зору мистецтва об'єкт.

Я вважаю, що треба було зберегти «Пам'ятник бійцям Першої кінної армії», що знаходився на трасі по дорозі до Львова. Це був дуже складний з технічної точки зору і якісний - з точки зору мистецтва об'єкт. 

Про це Міністр культури розповів у інтерв'ю Ліга.Новости

«Є пам'ятники, створені відомими скульпторами, є хороші мозаїчні роботи на стінах будівель, на зупинках і вокзалах - не тільки в Києві. Мені шкода, що вони часто просто збиваються і зафарбовуються. Тобто декомунізація проходить фактично комуністичними методами. Це історія і не обов'язково її знищувати, адже можна просто перемістити в спеціально відведене місце», – висловив думку Євген Нищук про процеси декомунізації.

Міністр підкреслив, що те, що зникають пам'ятники Леніну та інші кам'яні ідоли - це добре, але існує велика кількість творів мистецтва і об'єктів радянського часу, які варто було б зберегти. Навіть пропагандистського спрямування.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: