Порошенко закликав парламент Фінляндії визнати Голодомор геноцидом українського народу

Президент України Петро Порошенко закликав парламент Фінляндії визнати Голодомор геноцидом українського народу.

Як повідомила прес-служба глави держави, про це він сказав під час зустрічі зі спікером Едускунти (парламенту) Фінляндії Марією Лохелою, передає УНІАН.

Також Порошенко подякував парламенту Фінляндії за тверду позицію на підтримку суверенітету та територіальної цілісності України.
Під час зустрічі співрозмовники обговорили безпекову ситуацію на Донбасі внаслідок російської агресії. Президент подякував за послідовну підтримку парламентом Фінляндії збереження санкційного режиму проти Росії.

Порошенко привернув увагу Лохели до брутального порушення прав людини на тимчасово непідконтрольних Україні територіях, а також закликав сприяти зусиллям України у звільненні українців із російських в`язниць та полону на Донбасі.
Крім того, президент відзначив активну роботу делегацій Едускунти в Парламентських асамблеях ОБСЄ та Ради Європи на підтримку позиції України.

Глава держави наголосив на готовності України й надалі розвивати активний діалог з Фінляндією, зокрема, й на парламентському рівні. «Маю велику надію, що нещодавно сформована в Едускунті міжфракційна група дружби з Україною сприятиме активізації парламентської взаємодії між нашими державами», - наголосив Порошенко.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: