До системи оцінювання знань випускників медичних вишів включать міжнародні тестові запитання

З метою підвищення рівня вітчизняної медичної освіти до системи оцінювання знань студентів-випускників та інтернів медичних вищів з березня цього року будуть включені міжнародні тестові запитання.

 З метою підвищення рівня вітчизняної медичної освіти до системи оцінювання знань студентів-випускників та інтернів медичних вишів з березня цього року будуть включені міжнародні тестові запитання.

Про це інформує УНІАН.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров’я України Олександр Лінчевський під час прес-конференції в Києві.
«Зміни в системі медичної освіти є однією з найважливіших складників усієї медичної реформи», – наголосив він.

За словами Лінчевського, першим кроком стане рух у бік гармонізації системи оцінювання знань та ліцензування студентів-випускників та інтернів медичних вишів.
«Перший крок, який відбудеться незабаром, є включення до обов’язкового тестування, до ліцензійних іспитів, запитань, умовно, міжнародних», – пояснив заступник міністра.
За його словами, це допоможе побачити, чого варта українська освіта, побачити прогалини, які є, та зрозуміти, як планувати наступні кроки.
«Вже в березні інтерни будуть здавати змішаний екзамен, у якому ми матимемо міжнародні тестові запитання. Наступний екзамен буде в травні. І це той напрям, який проходили й інші країни Європи», – додав Лінчевський.
Разом із тим, заступник директора Центру тестування при Міністерстві охорони здоров’я України Марина Мруга зазначила, що з медичних вишів не випускається приблизно 10% студентів, які навчалися. «Наприклад, тільки на останньому етапі, на випускному іспиті, не отримали дипломи понад 100 осіб», – сказала вона.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: