Понад 60% українців не ходять до лікарів, - опитування

Хронічно хворими себе назвали майже третина українців, 8% щодня відчувають сум та безнадійність. Про це свідчать дані соцопитування групи «Рейтинг».

Про це пише ВВС Україна.

62% українців заявили, що не відвідували лікарів за останній рік, 38% розповіли, що були у лікарів. Про це йдеться у дослідженні групи "Рейтинг", присвяченому здоров'ю та самопочуттю українців.
Третина з тих, хто сказав, що відвідував, були у лікаря 1 раз за рік, 28% - двічі, 16% - тричі, 10% - чотири рази, 15% - п'ять та більше разів.
Старші люди, жінки та містяни - поміж тих, хто більше ходив до лікарів. Також більше тих, хто не займається спортом. Цікавим є те, що частіше відвідують лікарів ті, хто не палить та не вживає алкогольні напої.

Згідно з дослідженням, 45% опитаних українців працездатного віку (чоловіки 18-65, а жінки 18-60 років) оцінюють своє здоров'я як добре або дуже добре, 43% - як задовільне, 12% - як погане або дуже погане.

Читайте також: Акумулятор у руках та пігулки на сніданок: як українка живе з механічним серцем (фото)

Трохи менше від третини (29%) українців заявляють, що мають хронічні захворювання, 71% - кажуть, що не мають.

Більшість (58%) з тих, хто хронічно хворіють, мають одне захворювання, 29% - два, 13% - три та більше.

Серед чоловіків більше тих, хто вважає стан свого здоров'я добрим чи дуже добрим, у порівнянні з жінками - 49% та 39% відповідно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: