Виплатити премії на надбавки жовківським чиновникам розпорядився Синютка

Премії та надбавки голові райдержадміністрації та заступникам голови виплачуються за розпорядженням голови Львівської ОДА.

Про це йдеться у роз’ясненні Жовківської РДА, поширеному після учорашнього скандалу через преміювання.

Нагадаємо, депутат Жовківської районної ради Богдан Юрдига оприлюднив документи, згідно із якими понад 83 тисячі гривень  у вигляді надбавок і премій за період з травня по грудень 2016 року отримало керівництво Жовківської райдержадміністрації – голова, перший заступник і заступник.  Депутат запідозрив, що це сталося завдяки тому, що у жовтні районна рада проголосувала за виділення 996 тисяч гривень на виплату заборгованості із зарплати працівникам РДА, адже згодом надійшли гроші із державного бюджету. Більш детально про це можна почитати тут.

Відтак ситуація викликала чималий резонанс і обурення у суспільстві. У відповідь Жовківська РДА поширила роз’яснення, згідно із яким премії і надбавки виплачувалися не з грошей районного бюджету, а преміювання особисто схвалював голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка.

Текст роз’яснення друкуємо повністю:

«Жовківська РДА надає роз’яснення щодо виплати основної заробітної плати, надбавок та премій працівникам державної служби райдержадміністрації.

З 01.05.2016 року відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 06.04.2016 року № 292 «Деякі питання оплати праці державним службовцям у 2016 році» відбулось підвищення окладів та надбавки за ранг.

Проте, призначення на заробітну плату збільшені не були, що привело до виникнення заборгованості, починаючи з липня 2016 року.

З метою забезпечення працівників адміністрації та її структурних підрозділів заробітною платою була подана на розгляд сесії Жовківської районної ради та прийнята депутатами Програма підтримки органів виконавчої влади на суму 996,217 тис.грн., яка фінансувалась із районного бюджету.

Фактично із даної програми профінансовано заробітну плату та нарахувань на неї 124 державним службовцям на суму 541,55 тис.грн. Із даної суми виплачено заборгованість за липень, серпень та І половину вересня лише основної заробітної плати. Жодної копійки премій, надбавок із субвенції районного бюджету не виплачувалось.

Зміни до кошторисних призначень по Державному бюджету, як і всім районам України, надійшли лише 27 жовтня 2016 року, відповідно до яких апарат РДА та його структурні підрозділи забезпечувались заробітною платою до кінця 2016 року .

Відповідно до вимог Закону України «Про державну службу», наказу Мінсоцполітики від 13.06.2016 № 646 та вищевказаної Постанови, Розпорядженням голови Жовківської РДА від 16.11.2016№ 415 затверджене Положення про преміювання та додаткові стимулюючі виплати працівникам апарату, структурних підрозділів та Порядок погодження встановлення додаткових стимулюючих виплат і погодження встановлення премій керівництву структурних підрозділів Жовківської райдержадміністрації.

Премії та надбавки голові райдержадміністрації та заступникам голови відповідно до вищезазначених Положень та Порядку виплачуються за розпорядженням голови Львівської ОДА. Аналогічно, за розпорядженням голови РДА виплачується премія та заохочувальні виплати працівникам структурних підрозділів.

В листопаді та грудні 2016 року, в межах кошторисних призначень, за рахунок коштів Державного бюджету, такі виплати були проведені всім державним службовцям Жовківської РДА та її стуктурним підрозділам.

Також слід зазначити, що останнє підвищення заробітної плати працівникам державної служби відбувалось у 2008 році. Тому протягом багатьох років державні службовці терпеливо виконували покладені на них обов’язки, в тому числі працювали над поповненням бюджетів всіх рівнів.

Те, що в кінці 2016 року ми змогли трошки простимулювати державних службовців додатковими виплатами , то це тільки добра оцінка їх роботи.

З повагою,

голова Жовківської райдержадміністрації Надія Щур», – йдеться у повідомлення.

Нагадаємо, що «трошки простимулювати» – це, згідно із оприлюдненими документами, голові Жовківської районної ради Надії Щур у грудні нарахували понад 17 тисяч гривень надбавки за інтенсивність, натомість у листопаді сума була дещо скромнішою – майже п’ять з половиною тисяч, плюс майже 14 тисяч гривень соціально побутової допомоги. Якщо до цих сум додати посадовий оклад, надбавки за стаж, ранг, доплату за таємність, то, скажімо, у листопаді керівник РДА чистими отримала понад 26 тисяч гривень, а в грудні – 24,5 тисячі гривень. Тобто у підсумку середня заробітна платня голови Жовківської РДА становила приблизно тисячу доларів, тоді як мінімальна заробітна платня 2016 року була приблизно 64 долари, а мінімальна пенсія менше 50 доларів.

Крім того, Богдан Юрдига оприлюднив ще один документ – відповідь департаменту фінансів ЛОДА на звернення, в якому зазначається, що фінансове забезпечення місцевих державних адміністрацій та їх структурних підрозділів здійснюється за рахунок коштів державного бюджету.

А також: «Відповідно до Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» від 06.10.2016 №1660-VIII збільшені видатки на заробітну плату з нарахуванням для працівників органів виконавчої влади області. Виділені кошти дадуть змогу погасити заборгованість із заробітної плати працівникам органів виконавчої влади району та забезпечити її своєчасну виплату до кінця поточного року».

16195581_1318768854850508_1332116243105381391_n

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: