Держлісагентство ініціює підвищення матеріальної відповідальності за браконьєрство

00507317

Державне агентство лісових ресурсів ініціювало підвищення матеріальної відповідальності за незаконне полювання на тварин.

Про це повідомила тимчасово виконуюча обов`язки голови Держлісагентства Христина Юшкевич на своїй сторінці в Facebook.

«Держлісагентство вже підготувало та подало на розгляд проект спільного наказу Міністерства аграрної політики та продовольства та Міністерства екології та природних ресурсів, який передбачає істотне збільшення тарифів для розрахунку відшкодування збитків за незаконне полювання», - написала вона.
За її словами, сума відшкодування за вбитого лося і оленя європейського збільшиться в 4 рази - до 80 тис. грн і 60 тис. грн відповідно, за оленя плямистого - до 50 тис. грн, за лань - до 40 тис. грн (зараз - по 10 тис. грн), за вбивство козулі і муфлона - до 32 тис. грн з 8 тис. грн. За незаконне полювання на птахів буде збільшено суми відшкодування до 4 тис. грн залежно від виду.

«Також необхідно збільшувати штрафи і строки ув`язнення. Зараз штрафи становлять максимум 3,4 тис. грн, а плануються 17 тис. грн, для посадових осіб штрафи збільшаться з 6,8 тис. грн до 34 тис. грн)», - додала Юшкевич.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: