«Наступного тижня ми оприлюднимо детальний план дій по цій території», – Садовий

Міський голова Львова Андрій Садовий прокоментував результати сьогоднішнього засідання обласної комісії з питань ТЕБ і НС за участю Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана. Мер зазначив, що наступного тижня місто представить план дій по території гірничо-хімічного підприємства «Яворівська сірка», які визначені для міста Львова.

Про це інформує прес-центр ЛМР.

 

«Наступного тижня ми оприлюднимо детальний план дій по цій території. Сьогодні озвучу лише кілька важливих тез.

По-перше. Львівська міська рада, як ніхто інший, зацікавлена, аби новий комплекс на території колишнього хімічного гіганта відповідав найвищим екологічним нормам. Територія «Сірки» знаходиться за 35 кілометрів від кордону Європейського Союзу, відтак ми залучимо лише таких ліцензованих проектантів і виконавців, які мають досвід побудови подібних об’єктів. Сучасний комплекс має стати не новою проблемою, а вирішенням тих старих екологічних проблем, які пов’язані з колишнім видобуванням сірки.

Читайте також: Гройсман каже, що сміття в Грибовичі возити не будуть

По-друге. Побудова нового сучасного комплексу це не єдина річ, яку ми повинні зробити, аби змінити ситуацію з ТПВ. В місті протягом року буде реалізована комплексна стратегія якісно нового поводження зі сміттям. Ми повинні змінити свій підхід по відходів, які продукуємо. Сортування, зменшення кількості сміття, повторне використання і переробка – це ті речі, які нам потрібно масово і швидко засвоїти, аби подібна ситуація більше ніколи не повторилась», – сказав Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: