Львівський театр заявляє про затягування процедури надання йому статусу «академічного»

14518649_1669901816658427_2023482531_n

26 грудня на сесії Львівської міської ради депутати прийняли ухвалу про надання статусу академічного Львівському драматичному театру імені Лесі Українки. Утім, театр заявляє про затягування із процедурою надання статусу «академічного» у зв`язку із затриманням підписання документів Львівською обласною державною адміністрацією.

26 грудня на сесії Львівської міської ради депутати прийняли ухвалу про надання статусу академічного Львівському драматичному театру імені Лесі Українки. Утім, театр заявляє про затягування процедури надання статусу «академічного» у зв`язку із затриманням підписання документів Львівською обласною державною адміністрацією.

Про це у коментарі ІА Дивись.info розповів директор театру Павло Ар'є.

«Є перелік документів для того, аби комісія могла легітимно при Міністерстві культури це питання вирішити. Для цього має бути лист з підписом голови обласної державної адміністрації Олега Синютки. Це звичайна бюрократична процедура, яка затягується. Нам обіцяють з дня на день», – розповів Павло Ар'є.

Також колектив театру звернувся з відкритим листом до Голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки:

«Від імені колективу Львівського драматичного театру імені Лесі Українки хочу висловити своє занепокоєння з приводу ситуації, в котрій ми перебуваємо на даний момент у зв`язку із затриманням підписання документів щодо надання нашому театру статусу «академічного».
Дозволю собі нагадати, що колектив театру багато працював для того аби наблизитись до отримання статусу «академічного». Дуже хочемо аби Ви розуміли в яких непростих умовах відбувається ця робота. Ми знаходимось в ситуації, де немає механізмів співпраці державного театру із незалежними митцями, недержавними структурами, громадськими організаціями. Відтак, дуже важко налагоджувати, а головне, підтримувати співпрацю. В погано опалюваних приміщеннях незатишно працювати, глядачам дуже незручно сидіти на твердих кріслах, а в прекрасний внутрішній дворик страшно запрошувати гостей, бо з аварійних стін може, в будь який момент, впасти цеглина.

Читайте також: Тадей Едер більше не буде директором Львівської опери

Низька заробітна плата спричиняє постійну плинність кадрів. Молодих, талановитих, ініціативних людей, котрі працюють практично на голому ентузіазмі ще дуже недовго триматиме їх запал. Вважаємо, що набуття статусу академічного театру, дозволить вирішити частину із тих проблем з якими театр зіткнувся зараз. В отриманні статусу ми заручились підтримкою депутатів Львівської міської ради, пройшли фінансову перевірку, Міністерство культури чекає документів з Вашим підписом аби остаточно погодити для нашого театру статус «академічного», в бюджет міста уже закладено фінансування нашого театру в оновленому статусі. Відтак, аби не марними були зусилля нашого колективу, усіх партнерів прошу Вас пришвидшити розгляд цього питання, оскільки затримання загрожує тим, що змін котрі ми сподіваємось стануться з набуттям нового статусу, нам доведеться чекати ще цілий рік.
Сподіваюсь на Вашу відповідальність!»

Читайте також: Мені руйнувати тут нічого – тут все зруйновано, – новий керівник драматичного театру

Редакція ІА Дивись.info чекає відповіді від Львівської обласної державної адміністрації щодо ситуації, яка склалася із процедурою надання театру статуту «академічного».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: