Інститут національної пам’яті впродовж року проводитиме інформаційну кампанію про УПА

Український інститут національної пам’яті впродовж цього року проводитиме інформаційну кампанію з роз’яснення діяльності Української повстанської армії.

 

Про це на прес-конференції заявив директор УІНП Володимир В’ятрович, передає УНІАН.

Він зазначив, що останніми роками сприйняття вояків УПА як таких, що боролися за Україну, зросло в суспільстві із 27% до 41%. Більшість із тих, хто підтримує визнання УПА на державному рівні, - це люди освічені, сказав історик.

Читайте також: Україна має засвідчити, що не мінятиме ставлення до свого минулого в залежності від бажань сусідів, – В’ятрович
У зв’язку з цим В’ятрович переконаний, що є потреба у поширенні інформації про УПА та про її боротьбу під час Другої світової війни та після її завершення.
Крім того, він додав, що найбільше УПА підтримують на західній Україні, тому що жителі цього регіону безпосередньо знають про діяльність цієї організації, а чим далі на схід та південь - тим більше людей перебувають у полоні радянського міфу про УПА як ворогів України.

В’ятрович зазначив, що просвітницька кампанія «УПА. Відповідь нескореного народу» складатиметься з двох частин: боротьба УПА проти нацизму та боротьба проти комунізму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: