У Верховній Раді закликають ухвалити Кодекс поведінки народного депутата

20170209162317_IMG_6820-01
Фото: Дивись.info

Низка народних депутатів закликають парламент ухвалити Кодекс поведінки народного обранця.

Про це інформує під час брифінгу народний депутат від «Самопомочі»тОлена Сотник, передає УНІАН.

Загалом у брифінгу взяли участь близько десятка депутатів, зокрема, з міжфракційного депутатського об’єднання «Єврооптимісти».
Сотник зазначила, що презентується важливий документ, у якому народні депутати «роблять свій перший крок до прийняття у цій Верховній Раді Кодексу поведінки народного депутата або Етичного кодексу народного депутата».
Вона висловила переконання, що у жодного громадянина України немає сумнівів щодо того, що етичні принципи і правила поведінки в сесійній залі ВР, «етичні обличчя багатьох народних депутатів викликають, м’яко кажучи, сумніви».

«У зв’язку з цим, ми хочемо об’єднатися і підписати дану Декларацію про наміри. Цією декларацією ми фіксуємо, що ми започатковуємо майданчик переговорів про підготовку Етичного кодексу парламентарія. А до того, як він буде прийнятий, ми фіксуємо, що будемо дотримуватися принципів прозорості, уникати конфліктів інтересів, бути підзвітними громадянам. А також бути етичними у своїй поведінці, поважати людей і права людини», - сказала Сотник.

Вона закликала усіх бажаючих депутатів підписатися під цим меморандумом про наміри.
Своєю чергою депутат від БПП Світлана Заліщук назвала «іронічним» те, що ця прес-конференція була призначена саме на сьогодні - з огляду на сьогоднішню сутичку в парламенті (між депутатами Іваном Мельничуком і Сергієм Лещенком).

Читайте також: Через що у Раді побились Мельничук і Лещенко (фото)

Деякі депутати влаштовують політичні розбірки завдяки своїм м’язам, деякі депутати висловлюють свої політичні позиції нецензурною лайкоб, який я за свої 34 роки мало де чула…Коли люди дивляться на роботу цього парламенту, у них виникає запитання: чи це той післяєвромайданівський парламент, якому ми доручили вирішувати нашу долю і ухвалювати ті європейські закони, про які йдеться?”, - сказала Заліщук.
Водночас вона зазначила, що не вірить у те, що нинішній склад парламенту ухвалить такий етичний кодекс.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: