Родичі загиблих у збитому літаку Іл-76 закликають офіцерів припинити тиск на суд

Родичі та адвокат українських десантників, які загинули внаслідок катастрофи збитого терористами літака Іл-76, закликають офіцерів припинити тиск на суд шляхом відкритих листів на захист генерал-майора Віктора Назарова, якому висунуто обвинувачення у недбалому ставленні до служби, що спричинило тяжкі наслідки.

Про це інформує УНІАН.

Як повідомив адвокат Віталій Погосян, офіцери оперативного командування «Північ» та «Схід», представники Харківського та Запорізького військоматів кілька днів тому звернулись з відкритими листами на підтримку Назарова. «Прочитавши перший лист, я був шокований. Яким чином особи, які не брали участі у кримінальному провадженні, не знайомі з матеріалами кримінального провадження, не були присутні на всіх судових засіданнях, надають оцінку тому, що відбулось у суді, і беззаперечно кажуть про те, що генерал-майора Назарова не можна судити… Я не хочу переконувати когось у чомусь. Я все сказав на судових дебатах, але хочу сказати, що жодна посадова особа, тим більш такого рівня, як представники оперативних командувань та Харківського і Запорізького військоматів, не мають права надавати оцінку доказам і висловлювати з приводу винуватості чи невинуватості обвинуваченого. Це може сказати лише суд. У нас зараз режим тиші, під час якого суддя перебуває у нарадчій кімнаті, і висловлювання з приводу цього, а тим більше з поширенням недостовірних даних, є незаконним», - заявив адвокат.

У свою чергу сестра одного із загиблих десантників Іляна Гайдук зауважила, що офіцерам не вдасться ввести в оману суспільство відкритими листами.
«Ми закликаємо всіх звернути особливу увагу на наше судове засідання, яке проходить у справі збитого літака. Ця справа для України є надважливою. Генерали мають відповідати за рішення, які вони приймають… Рідні, а також адвокати не дадуть можливості ввести в оману суспільство, що генерали не повинні відповідати за свої вчинки і не мають бути покарані. Кожен з нас має відповідати за свої вчинки! 40 десантників загинули, і ніхто з їхніх рідних не сказав, що винними у цьому були льотчики. Посміли зробити це лише ті, хто зараз пише листи… Не створюйте тиск на суддю! Дайте спокій - і суд розбереться!» - закликала вона.

Сестра ще одного загиблого десантника Марія Козолій зауважила, що всі листи офіцерів, які стали на захист Назарова, «написані як під копірку».
«У цих листах вони викладають власні висновки, які є необгрунтованими. Під листами підписи генералів, майорів, підполковників, полковників. Вони пишуть, що спостерігали за судовим процесом більше 2 років, то чому вони не приїхали жодного разу на засідання суду. Чому вони почали підтримувати генерал-майора лише зараз, коли суд пішов до нарадчої кімнати, і ми очікуємо на вирок? Ми вважаємо ці листи тиском на суд. Кожен з тих, хто підписується під цими листами, протягом цього часу міг долучитись до судового процесу, щоб підтримати як одну сторону, так і іншу. Чому вони цього не зробили свого часу? Дуже цікаво спостерігати, що всі листи написані як під копірку. Таке враження, що це наказ згори», - вважає вона.

І адвокат, і члени родин загиблих військових наголошують, що домагатимуться справедливого вироку для Назарова.
За словами адвоката, 26 січня року суд пішов до нарадчої кімнати для ухвалення рішення у справі Назарова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: