Україна до літа отримає безвізовий режим з ЄС, – Юнкер

Президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер заявляє, що Україна до літа цього року отримає безвізовий режим з Європейським Союзом.

 

Про це він сказав сьогодні у Брюсселі після зустрічі з прем`єр-міністр України Володимиром Гройсманом, передає УНІАН.

За словами Юнкера, під час зустрічі він обговорив з Гройсманом питання лібералізації візового режиму для громадян України.
«Ми обговорили питання візової лібералізації. Це станеться до літа», - сказав Юнкер.

Нагадаємо, що у ЄС вирішили, що рішення про безвізовий режим для України може набути чинності тільки разом із новим механізмом тимчасового припинення таких безвізових режимів для будь-якої країни світу, щодо яких діють такі режими.
15 грудня 2016 року Європарламент схвалив пропозиції про механізм тимчасового призупинення дії безвізового режиму ЄС з третіми країнами. Рішення ще має бути затверджено Радою ЄС.

Рішення про дату запровадження безвізового режиму з ЄС для українців прийматиметься в рамках міжінституційних переговорів Єврокомісії, Євроради та Європарламенту.
14 січня голова Представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі заявив, що очікує на офіційне схвалення механізму тимчасового призупинення дії безвізового режиму ЄС з третіми країнами у лютому-березні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: