Кабмін спрямував субвенцію для підтримки інклюзивної освіти на місцях

Кабінет міністрів України спрямував субвенцію для підтримки інклюзивної освіти на місцях.

 

Про це інформує УНІАН.

Відповідну постанову про затвердження порядку використання коштів субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами було схвалено сьогодні на засіданні уряду.

«Одним з наших пріоритетів є інклюзивна освіта, і дати можливість дітям з особливими потребами навчатися в загальноосвітніх навчальних закладах. Субвенція спрямовується на надання такої державної підтримки дітям, які навчаються в спеціальних та інклюзивних класах таких закладів, крім шкіл-інтернатів і навчально-реабілітаційних центрів. Це - сліпим дітям, з обмеженим зором, глухим, зі зниженим слухом, з тяжкими порушеннями мовлення, затримкою психічного розвитку, з порушеннями опорно-рухового апарату, з порушеннями розумового розвитку і дітям зі складними порушеннями розвитку, в тому числі із розладами аутичного спектру», - сказала міністр освіти та науки Лілія Гриневич.

За її словами, ця субвенція спрямовується на проведення додаткових корекційних розвиткових занять, послуг, що визначаються індивідуальною програмою розвитку дитини, а також на придбання спеціальних засобів корекції розвитку дитини. «Тому це надзвичайно важливий крок для підтримки інклюзивної освіти на місцях», - наголосила вона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: