Прокурор області назвав причини самозаймання Грибовицького сміттєзвалища

Pozhezha_Lviv
Грибовицьке сміттєзвалище. Фото: Епізод

Прокурор Львівської області озвучив обставини під час прес-конференції 17 лютого, які стали передумовою для займання Грибовицького сміттєзвалища.

Прокурор Львівської області під час прес-конференції 17 лютого озвучив обставини, які стали передумовою для займання Грибовицького сміттєзвалища.

Прокурор Львівської області Юрій Квятківський під час прес-конференції 17 лютого озвучив обставини, які створили необхідні передумови для займання Грибовицького сміттєзвалища. Про це повідомляє кореспондент ІА Дивись.info.

За словами Юрія Квятківського проведення експертизи, яка мала встановити причини механізму виникнення пожежі, джерела запалювання, яке зумовило займання твердих побутових відходів (ТПВ), визначення можливості самозаймання ТПВ, дотримання вимог нормативних актів при експлуатації Грибовицього полігону та при виконанні робіт з пожежогасіння, доручили експертам Харківського науково-дослідного інституту судових експертиз.

Юрій Квятківський, прокурор Львівської області

Юрій Квятківський, прокурор Львівської області

«Встановлено, що експлуатація полігону посадовцями ЛКП «Збиранка» здійснювалася з порушенням вимог нормативно-технічних актів і, в тому числі, правил пожежної безпеки. Зокрема, не проводилася поверхнева герметизація шарів сміття, їх ущільнення важкою технікою, а також перешарування інертним матеріалом у належній кількості, не здійснювався полив ділянок полігону при високій температурі повітря та не виконувалися вимоги щодо забезпечення збору та утилізації звалищного газу (біогазу), що призвело до його накопичення у внутрішньому тілі полігону з подальшим витоком назовні в атмосферу. Вказані порушення є тими обставинами, що створили необхідні передумови для займання сміттєзвалища», — повідомив прокурор.

Читайте також: Хто хоче будувати сміттєпереробний завод на Львівщині

Як відомо, причиною пожежі, яка виникла 28 травня 2016 року всередині частини східного схилу полігону ЛКП «Збиранка», за даними цієї ж експертизи, є самозаймання неущільнених твердих побутових відходів.

Нагадаємо, 15 лютого справу стосовно посадовця департаменту Львівської міської ради Юрія Гольця, підозрюваного у неналежному контролі за діяльністю ЛКП «Збиранка», передали до суду.

30 січня суд визнав бездіяльність міського голови Львова Андрія Садового та виконкому Львівської міськради щодо Грибовицького сміттєзвалища.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: