Суд постановив знести ЖК «Хмельницький парк»

5a50edcead6160aab1e4596486009eec

Суд зобов’язав ТОВ «МС Імперіал» знести скандальний житловий комплекс «Хмельницький парк», а зайняту земельну ділянку привести до попереднього стану. Про це йдеться у рішенні Господарського суду Львівської області від 8 лютого.

Суд зобов’язав ТОВ «МС Імперіал» знести скандальний житловий комплекс «Хмельницький парк», а зайняту земельну ділянку привести до попереднього стану. Про це йдеться у рішенні Господарського суду Львівської області від 8 лютого.

Ще торік Львівська міська рада подала позов до ТОВ «МС Імперіал» про зобов’язання звільнити земельну ділянку на вул. Б. Хмельницького, 230А, на якій розміщено багатоквартирний житловий будинок з приміщеннями громадського призначення та підземною автостоянкою та привести її у попередній стан, тобто знести ЖК «Хмельницький парк» за власні кошти.

Провадження було порушено 27 жовтня 2016 року, але з різних причин судові зсідання неодноразово переносилися і так тривало аж до грудня, коли сторони спору вирішили укласти мирову, згідно із якою Львівська міська рада готова узаконити житловий комплекс в обмін на 10% квартир.

«Як вбачається з поданого проекту мирової угоди, нею передбачено: звернення відповідача в майбутньому до Львівської міської ради із заявою та пакетом документів для надання йому спірної земельної ділянки в оренду (п.1); про обов’язок Львівської міської ради розглянути документи, які будуть подані відповідачем щодо надання йому спірної земельної ділянки на пленарному засіданні сесії Львівської міської ради (п.3); про обов’язок відповідача в майбутньому виконувати умови договору оренди землі та сплачувати орендну плату (п.4); про обов’язок відповідача  до введення в експлуатацію багатоквартирного житлового будинку передати в комунальну власність не менше 10% загальної площі квартир (п.6)», – зазначено у судовому рішенні.

Крім того, у мировій угоді йдеться про те, що незавершене будівництво відповідає вимогам державних будівельних норм, стандартів і правил, об’єкт будівництва не порушує прав та інтересів власників суміжних земельних ділянок тощо.

Однак, на думку суду, текст мирової угоди не відповідає вимогам закону. У ній є низка положень, що не стосуються предмету спору, а також мирова містить у собі умови, які можуть бути не виконані в майбутньому і зобов’язати їх виконати в примусовому порядку буде неможливо.

Відтак суд встановив, що дев’ятиповерховий будинок на вул. Б.Хмельницького – самочинне будівництво.

Листом від 30.05.2016 р. № 4-1104-446 Львівською міською радою на адресу Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у м. Львові скеровано пакет документів для проведення перевірки земельної ділянки загальною площею 1,885 га, кадастровий № 4610137200:08:007:0068, яка знаходиться у м. Львові на вул. Б. Хмельницького, 230-а.

1

За результатами позапланової перевірки, проведеної на будівництві багатоквартирного житлового будинку з приміщеннями громадського призначення та підземною автостоянкою на вул. Б.Хмельницького, 230-а у м. Львові, встановлено, що замовником будівництва є ТзОВ «МС Імперіал».

Як стверджує позивач, відповідач користується спірною земельною ділянкою без укладення договору оренди та без належно оформлених документів, що надають йому право здійснювати забудову земельної ділянки. Згідно із законом, така забудова має бути знесена.

Відтак колегія суддів постановила позовні вимоги задовольнити.

«Зобов’язати Товариство з обмеженою відповідальністю «МС Імперіал» (79017 м. Львів, вул. Водогінна, 2, буд. 2, офіс 522, код ЄДРПОУ 39087340) звільнити займану земельну ділянку загальною площею 1,885 га , кадастровий № 4610137200:08:007:0068, яка знаходиться у м.Львів на вул. Б. Хмельницького, 230-а, на якій розміщено багатоквартирний житловий будинок з приміщеннями громадського призначення та підземною автостоянкою та привести її у попередній стан шляхом знесення багатоквартирного житлового будинку з приміщеннями громадського призначення та підземною автостоянкою за власні кошти.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «МС Імперіал» ( 79017 м. Львів, вул. Водогінна, 2, буд. 2, офіс 522, код ЄДРПОУ 39087340) на користь Львівської міської ради (79006, м. Львів, пл. Ринок, 1, код ЄДРПОУ 04055896) 1378,00 грн. судового збору», – йдеться у рішенні.

Рішення суду може бути оскаржено протягом 10 днів до Львівського апеляційного господарського суду.

ІА Дивись.info раніше вже писала про скандальну забудову на вулиці Богдана Хмельницького.

Забудовник «МС Імперіал», окрім «Хмельницького парку» зводить чи вже звів і інші житлові комплекси: «Deluxe», «Na konduktorskiy», «Panorama», «Khelnytskyi Hall» – у Львові та «Edison» - у Чернівцях.

Згідно із даними YouControl, ТОВ «МС Імперіал» була за реєстрова у лютому 2014 року. Компанія належить трьом особам: Тетяні Затишко-Саврій, Анжелі Саврій – по 49,02% та Ірині Бурило – 1,96%.

Керівником компанії є Андрій Мазур, який раніше числився дним із засновників. Статутний капітал – 510 тисяч гривень.

Активи компанії – 85 397 800 грн. Чисті продажі – 17 954 100 грн.

2

На рахунку компанії 15 судових практик.

До речі, на сайті забудовника, незважаючи на рішення суду, продаж квартир у скандальному житловому комплексі триває...

Оксана ДУДАР

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: