Мешканців Львівщини закликають не зривати первоцвіти

Щороку від середини лютого і до кінця травня відбувається торгівля рідкісними видами первоцвітів, більшість з яких знаходяться під загрозою знищення. Департамент екології та природних ресурсів ЛОДА повідомляє, що за знищення або незаконне вилучення таких рослин з природного середовища, передбачено адміністративну відповідальність та штрафи.

Про це інформує прес-центр ЛОДА.

Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації звертається до мешканців та гостей Львівщини із закликом бережливого ставлення до ранньоквітучих весняних рослин.

«Кожен з нас повинен усвідомити, що перші весняні квіти, зокрема білоцвіт весняний, підсніжник білосніжний, шафран Гейфелів, зазвичай є червонокнижними видами, і відіграють важливу роль в житті лісу чи луки як природного комплексу, - зазначив директор департаменту Руслан Гречаник. - Побачивши продаж первоцвітів просимо звертатись у Державну екологічну інспекцію у Львівській області за номером телефону: 238 73 70 чи у Національну поліцію у Львівській області за коротким номером 102».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: