Садовий прокоментував розслідування військової прокуратури по АТП-1

zaraz-krajnim-hochut-zrobyty
Андрій Садовий

Наразі виробник передав місту 25 автобусів. Однак, в автобусів виявлені недопрацювання, тому частину машин повернули виробникові для усунення недоліків, - заявив мер.

Міський голова Львова Андрій Садовий прокоментував інформацію щодо закупівлі автобусів виробництва «Електрон» ЛКП АТП №1, - пише прес-служба ЛМР.

Нагадаємо, вчора журналісти Дивись.info оприлюднили ухвалу суду, у якій йдеться, що військова прокуратура підозрює АТП-1 у серйозному кримінальному правопорушенні.

Мер зазначив, що договір між замовником та виконавцем закінчується у травні цього року. До того часу міське АТП №1 має отримати від «ЕлектронТрансу» 55 автобусів. Наразі виробник передав місту 25 автобусів. Однак, в автобусів виявлені недопрацювання, тому частину машин повернули виробникові для усунення недоліків.

«Військова прокуратура дуже щільно займається містом Львовом. Розумію, що скоро головний офіс військової прокуратури буде перенесений до Львова. Тут вони вбачають найбільшу небезпеку для певних державних мужів, - заявив Садовий. -  Якби вони займались питаннями Дебальцево, Іловайська, я би це зрозумів, але військова прокуратура і комунальні підприємства міста Львова – це на межі. Нехай перевіряють. Розумію, що проблема нашого міського АТП, що на тендері переміг львівський виробник, «Електрон», а не ті інші, які хотіли перемогти. Є підписана угода на 55 автобусів і до кінця травня всі 55 автобусів будуть на території АТП №1. Нехай слідчі якісно вивчають документи. Ми працюємо виключно відповідно до чинного законодавства. Ми будемо підтримувати нашого львівського виробника і будемо купувати нашу продукцію. Це для мене також дуже принципово.

Частина того транспорту, який ми отримуємо, якщо ми виявляємо ті чи інші помилки, ми їх віддаємо на завод на доопрацювання. З тих 25 автобусів, які ми отримали, більше 10 віддали на доопрацювання. Думаю, за два тижні завод їх доопрацює і віддасть нам. Якщо вони будуть готові до експлуатації, то будемо експлуатувати. Якщо будуть ще якісь поломки, будемо доопрацьовувати, адже це нова продукція».

Нагадаємо, що перед проведенням засідання конкурсного комітету військова прокуратура вилучила документи конкурсної заявки комунального АТП-1. «Я так розумію, є певні розслідування. Конверти вилучала військова прокуратура. Станом на сьогодні їх немає», – розповіла тоді у коментарі журналістам директор юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич.

Як стало відомо із тексту ухвали, згідно із якою Військова прокуратура провела вилучення документів, кримінальна справа кваліфікується за із ч.5 ст.191 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, у ч. 5 йдеться про ці ж порушення в особливо великих розмірах або групою осіб).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: