Синютка обговорив із Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Польща напрямки співпраці

Про спільне вшанування загиблих під час Другої світової війни у с. Гута Пеняцька на Бродівщині та співпрацю у сфері прикордонної інфраструктури і культури йшлося на зустрічі голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки із Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Польща в Україні Яном Пєкло у суботу, 25 лютого.

Про це інформує прес-центр ЛОДА.

«У Гуті Пеняцькій загинуло дуже багато людей, і ми маємо разом достойно вшанувати їх, - наголосив Олег Синютка. - Загалом варто у подальшому проводити більше спільних заходів. Також важливо було б загиблим українцям та полякам ставити спільні пам'ятники, на яких буде зображено як український тризуб, так і польський герб».
На важливості хороших відносин України та Польщі акцентував і Ян Пєкло.
«Третя сторона намагається нас посварити. Тому необхідно робити все можливе задля стабілізації польсько-українських відносин», - зазначив він.
Також учасники зустрічі обговорили співпрацю у сфері прикордонної інфраструктури. Зокрема, будівництво нового міжнародного пункту пропуску «Нижанковичі — Мальховичі» та ремонт дороги у напрямку кордону.
Йшлося під час зустрічі і про доцільність створення польсько-українського телемосту та інші напрямки співпраці у культурній сфері. Зокрема, ідею спільного польсько-українського вшанування о. Михайла Вербицького у с. Млини (Польща).

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: