Садовий прокоментував звинувачення в організації блокади Донбасу

Звинувачення в тому, що я організував блокаду окупованого Донбасу як помсту за «сміттєву» блокаду Львова навіть не буду коментувати. Всі, хто дружать з головою, розуміють, що це абсурд. Це розуміють навіть ті, хто озвучує ці тези. Ну просто «темники» такі прийшли. Нема ради.

Таким чином мер Львова прокоментував слова Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова у Фейсбуку про те, що мер Львова Андрій Садовий почав блокаду Донбасу, щоб відвернути увагу від проблем зі Львівським сміттям.

Нагадаємо, що під час наради Аваков сказав наступне: «Я на пряму звертаюсь до шановного мера Львова Андрія Садового, до голови фракції Самопоміч Олега Березюка: ви несете відповідальність. Ви приймали ці рішення, ви розвернули кампанію в 20-ти градусні морози, ви почали цю авантюру. В тому числі через те, щоб не так уважно дивилися на ті проблеми зі сміттям, які виникли у Львові».

Андрій Іванович Садовий висловився і щодо наступного питання, обговорення варіанту силового розгону активістів-блокадників на Донбасі.

Відтак, на думку Садового, про такий варіант навіть і думати не можна: «Нічого гіршого, ніж силовий конфлікт між українцями поблизу лінії фронту, уявити зараз собі не можливо. А ідея з підсилання «тітушок» до ветеранів АТО могла прийти лише в дуже нездорову голову».

«Звертаюсь до організаторів блокади та центральної влади з проханням повернутись до теми переговорів – публічних, фахових і в інтересах українського народу.

Вважаю, що такі переговори можливі за відмови зі сторони влади від будь-яких погроз на адресу активістів а також визнання всіма сторонами наступних аксіом:

- єдиною темою для переговорів з російською окупаційною адміністрацією на Донбасі може бути лише питання звільнення українських військовополонених;

- торгувати з компаніями, які платять данину окупаційній владі, недопустимо;

- тримати енергетичну безпеку країни в залежності від окупантів недопустимо.

Якщо ми всі погоджуємось з цими тезами, потрібно приймати Закон про визнання реальності – офіційного статусу непідконтрольних територій як «окупованих» з усіма міжнародно-правовими наслідками. Проект в Раді – справа за депутатами», –написав Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: