Багато поляків критично налаштовані щодо України, хоча жодного разу в ній не були, – посол

Посол Польщі в Україні Ян Пєкло розповів, як ставляться поляки до українців.

«Передусім дивує, як багато моїх співвітчизників, особливо із правих груп, дуже критично налаштовані до України, хоча жодного разу в ній не були. Нам треба заохочувати рух українців до Польщі й поляків до України», - сказав посол Польщі в Україні Ян Пєкло в інтерв’ю Тижню.

Він розповів, що торік навіть було запущено відповідний інструмент: запрацювала українсько-польська рада обміну молоддю.

Читайте також: Україна має засвідчити, що не мінятиме ставлення до свого минулого в залежності від бажань сусідів, – В’ятрович

Її створили на базі аналогічної німецько-польської моделі обміну, яка дуже сильно допомогла примиренню між двома народами. Такі ініціативи можуть бути дуже корисні.

Він зазначив, що українцям тепер значно складніше їздити на схід через війну та поведінку Росії. Отже, залишається західний вектор: а це, зокрема, країни Вишеградської четвірки, Румунія. І це вже природний тренд. Українці в Польщі працюють, навчаються, інвестують — і вони не тільки із західних областей. Цю тенденцію теж варто заохочувати. Також, за його словами, було б добре розпочати копродукцію фільмів про спільні епізоди історії, влаштовувати туристичні події, які показували б спільний спадок тощо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: