Рятувальники на Львівщині продовжують боротись із пожежами сухої трави

14096-1u

Про це повідомляє ГУ ДСНС у Львівській області.

«За минулу добу рятувальники тричі виїжджали на гасіння сухої трави та чагарників, - йдеться у повідомленні. - Займання виникали на території Жовківського, Сокальського та Стрийського районів».

За словами рятувальників, пожежі знищили суху траву на площі понад 10 000 квадратних метрів.

Так, 3 березня о 12:31 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на відкритій території в с. Воля Висоцька Жовківського району.  До ліквідації пожежі залучили рятувальників 17 ДПРЧ м. Жовква.

О 13:25 до рятувальників надійшло повідомлення про пожежу на відкритій території в с. Корчів Сокальського району. До ліквідації пожежі залучили рятувальників місцевої пожежної команди м. Белз. Пожежу ліквідували о 15:47. 

Цього ж дня, о 23:27 рятувальники отримали повідомлення про пожежу на відкритій території в с. Добрівляни Стрийського району. До ліквідації пожежі залучили 4 рятувальники та 1 одиниця спецтехніки 8 ДПРЧ м. Стрий. О 23:51 горіння ліквідували.

Як ми повідомляли раніше, начальник ГУ ДСНС у Львівській області звернувся до громадян із приводу масштабних пожеж сухої трави у регіоні: «За минулий тиждень в екосистемах Львівщини вже зафіксовано близько сотні випадків загорань сухої трави та чагарнику. Такі пожежі можуть спричинити до травмувань людей, знищення майна та масштабної шкоди довкіллю, - розповів Сергій Дмитровський. - Тому закликаю вас дотримуватися елементарних вимог безпеки під час перебування на природі, дачній ділянці, приватному житловому секторі. Намагайтеся господарювати так, щоб на вашій ділянці було якнайменше сміття, а купи скошеної трави, зрізані або сухі гілки краще відразу перенести на смітник.

Заборонено розпалювання багать для спалювання сухого листя, сміття на територіях, прилеглих до житлових будинків, дач, садових ділянок, на відстані, менше 15 м від будівель. Забороняється також розводити багаття у вітряну погоду.
Особливо небезпечним є спалювання сухої трави на полях, через які проходять високовольтні лінії електропередач, поблизу лісових масивів, газо- та продуктопроводів».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: