Урядова комісія з’ясовуватиме причини вибуху на шахті «Степова» у понеділок

IMG_1880_1

Урядова комісія з розслідування причин виникнення надзвичайної ситуації, що сталась 2 березня на шахті №10 «Степова» об`єднання ДП «Львіввугілля», проведе засідання у понеділок, 6 березня.

Про це повідомляє прес-служба віце-прем’єр-міністра — міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка.

«Мета комісії — з`ясувати причини аварії, яка призвела до загибелі та поранення людей; зсередини отримати інформацію, що саме не спрацювало: інструкції з безпеки, чи їх не виконання, забезпечення системами безпеки, чи її несправність», — зазначив Зубко.

За його словами, гірничорудна справа важка, але повинна бути безпечною при виконанні інструкцій, дотримання технології, вчасно проведених з обладнанням регламентних робіт.

Читайте також: На Львівщині попрощалися з жертвами вибуху на шахті «Степова» (фото)

За попередніми даними, вибух стався в результаті загоряння повітряно-метанової суміші.

Кабінет міністрів своїм рішення створив дві урядові комісії на чолі з віце-прем'єром Зубком — для розслідування причин вибуху на шахті «Степова», і на чолі з віце-прем'єром Володимиром Кістіоном — для оцінки ситуації на всіх українських шахтах.

Нагадаємо, 2 березня на шахті № 10 «Степова» ДП «Львіввугілля» стався вибух, унаслідок чого під землею опинилися 29 гірників. Восьмеро з них загинули. Наразі триває розслідування трагедії, а родини потерпілих отримають грошові виплати від держави.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: