Військова прокуратура за рішенням суду перевірить фінансову діяльність АТП-1

z_4560a562

Комунальне АТП-1 перевірять слідчі військової прокуратури під час спеціальної виїзної ревізії.

Про це йдеться в ухвалі Шевченківського районного суду Львова від 22 лютого 2017 року.

Як зазначається у тексті ухвали, «для забезпечення повного, всебічного та об'єктивного здійснення досудового розслідування по кримінальному провадженню (щодо підозри в махінаціях під час закупівлі автобусів), виникла необхідність у проведенні позапланової виїзної ревізії фінансово-господарської діяльності Львівського комунального автотранспортного підприємства №1, при цьому в Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України, що розташоване за адресою: вул. Грунтова, 1б, м. Львів, для документального викриття нестач, привласнень чи крадіжок майна. Отримані в результаті дані, можуть бути використані під час досудового розслідування кримінального провадження №42017140400000015 від 15.02.2017, а саме при призначенні експертиз, допиту свідків та при проведенні інших слідчий дій, у яких виникне необхідність».

Водночас, як ми писали раніше, у лютому військова прокуратура разом із Шевченківським районним судом почали розслідувати масштабну справу, де комунальне АТП-1 підозрюється у махінаціях із закупівлею підприємством автобусів на 67,5 мільйонів гривень.

Якщо коротко викладати суть підозр прокуратури, то АТП-1 на гроші львівського бюджету (бо ж підприємство «збиткове») замовило 25 нових автобусів за понад 67 мільйонів гривень. У січні міська рада прозвітувала – автобуси отримані, ЛМР за них розплатилась. Втім, насправді отримано лише 10 автобусів, а на інші чиновники написали фіктивні документи, аби лише мати змогу подати цей транспорт-привид на конкурс на міські перевезення. Про ситуацію дізналась СБУ і військова прокуратура, триває розслідування. Між іншим, згідно із ч.5 ст.191 КК України (за якою кваліфікують справу), покарання передбачає від 7 до 12 років позбавлення волі.

Детальніше про це читайте тут.

Після публікації на сайті Дивись.info тексту ухвали суду щодо кримінального провадження роботи АТП-1, мер міста зробив кілька заяв щодо кількості отриманих автобусів, а також грошей, які були передані виконавцю робіт, а саме «Елктронтрансу».

Втім, публічна заява підприємства-виробника, яка також була поширена на сайті ЛМР, суперечила заявам міського голови. Аби розібратись у ситуації та почути деталі від усіх сторін, ІА Дивись.info ще 24 лютого скерувала інформаційний запит на «Електронтранс», аби дізнатись, яку кількість автобусів вони передали АТП-1 за період дії договору, яку суму заплатило підприємство за автобуси і чи були з боку АТП-1 повернення автобусів. Втім, жодної відповіді агенція досі не отримала. А відповідь на запит (від грудня 2016 року) до АТП-1 щодо дотацій з боку міського бюджету журналісти очікують і досі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: