За рівні права: феміністки у Львові провели марш солідарності (фоторепортаж)

IMG_2464

Сьогодні у Львові близько сотні активісток провели так званий «Жіночий страйк». Аналогічні акції мали одночасно пройти ще у 40 країнах.

Сьогодні у Львові близько сотні активісток провели так званий «Жіночий страйк». Аналогічні акції мали одночасно пройти ще у 40 країнах.

Про це повідомляє кореспондент Дивись.info.

Жінки пройшли центром Львова, вимагаючи рівних прав, боротьби із сексизмом та гендерною нерівністю.

«До акції приєднаються жінки у Аргентині, Австралії, Бельгії, Болівії, Бразилії, Великобританії, Венесуелі, Гватемалі, Гондурасі, Домініканській Республіці, Еквадорі, Іспанії, Ізраїлі, Італії, Канаді, Колумбії, Коста-Рико, Мексиці, Нікарагуа, Німеччині, США, Сальвадорі, Панамі, Парагваї, Північній Ірландії, Південній Кореї, Пакистані, Перу, Польщі, Португалії, Пуерто-Рико, Республіці Ірландія, Росії, Угорщині, Уругваї, Фінляндії, Франції, Чилі, Чехії, Шотландії, Швеції, Тайланді, Туреччині. Солідарність – наша зброя!» – говорять активістки.

Як раніше повідомила Дивись.info одна із організаторок акції, учасниця громадської організації «Феміністична майстерня» Анна Хвиль, «Цього року ми концентруємося на різних аспектах прав жінок і взагалі ідей свободи, рівності, підтримки, солідарності. Для нас фемінізм — це права жінок, а також спроба побудувати суспільство, яке базується на взаємопідтримці, а не на конкуренції. Ми будемо виступати з різними гаслами. До прикладу, сьогодні різниця за однаково виконану роботу між жінками і чоловіками становить в Україні 30%. Ми вважаємо, що це має бути змінено. Так само ми знаємо, що в Україні дуже багато жінок страждають від домашнього насильства.  І за статистикою це кожна 4 жінка. Попри те у нас досі не ратифіковано Стамбульську конвенцію, яка має протидіяти таким випадкам. І щодо сексуального насилля у нас дуже неефективне законодавство, бо покарання за зґвалтування є меншим, ніж покарання за носіння одного граму марихуани».

Більше про це читайте тут

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: