Сенат Польщі відкликав законопроект про заборону українського та литовського націоналізму

Польські сенатори відкликали з Сейму (нижня палата парламенту) зміни до закону про заборону пропаганди комунізму та інших тоталітарних систем у назвах будинків, споруд і об’єктів громадського призначення, який передбачав розширення застосування цього закону, зокрема, на український та литовський націоналізм.

Про це інформує УНІАН.

Пропозицію про відкликання документу підтримали 49 сенаторів, проти були 12, утрималися - 7.
І за, і проти були політики як з керівної партії «Право і справедливість», так і з опозиційної «Громадянської платформи».
Причиною відхилення нового законопроекту стали запропоновані минулого року положення про розширення застосування закону про український та литовський націоналізм.
«Ми не можемо дозволити собі псувати взаємини із сусідами […] В основі цього закону було позбавлення залишків комунізму, що було дуже розширено. Прошу відкликали цей новий закон із Сейму», - сказав у Сенаті (верхня палата парламенту) сенатор Роберт Мамонтов з «Права і справедливості».

Раніше зміни до закону негативно оцінили представники національних менших Спільної комісії уряду та національних та етнічних меншин у Польщі. На їхню думку, ці «поправки могли спричинити нову «війну пам’ятників», як це було у Польщі у 1990-х роках, становлячи, особливо на місцевому рівні, непотрібне джерело конфліктів».
Сенатський проект змін до закону надійшов до Сейму наприкінці жовтня минулого року, після чого він був направлений до Комісії адміністрації та внутрішніх справ і Комісії територіального самоврядування та регіональної політики.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: