ЖК «Хмельницький парк» опинився під арештом

MOLOTOK

Галицький районний суд Львова заборонив будь-які роботи на незавершеному житловому комплексі «Хмельницький парк», що знаходиться за адресою: вул. Богдана Хмельницького, 230А.

Про це йдеться в ухвалі суду від 20 лютого нинішнього року.

Отже, 17 лютого до Галицького районного суду надійшло погоджене з прокурором клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах Слідчого управління ГУ Національної поліції у Львівській області про арешт майна та заборону розпорядження та використання у кримінальному провадженні № 42016140040000209 від 18.10.2016 року за ч. 1, 3 ст. 197-1, ч. 4 ст. 190 КК України. Йдеться про самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво, а також шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою. До речі, санкції цієї статті передбачаються позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

В ухвалі зазначено, що свої вимоги слідчий мотивує тим, що на підставі розпорядження Личаківської районної адміністрації Львівської міської ради № 979 від 14.07.2004 року ПП «Бірюза» було видано свідоцтво № ЛР0242 від 14.07.2004 про право власності на складські приміщення площею 292,1 кв.м. за адресою м. Львів, вул. Б.Хмельницького, 230а.

На підставі ухвали Львівської міської ради між ЛМР та ПП «Бірюза» було укладено договір оренди земельної ділянки (кадастровий №4610137200:08:007:0068) площею 1,885 га (у тому числі площею 0,4624 га у межах червоних ліній без права капітального будівництва і посадки багаторічних насаджень) терміном на 10 років для будівництва і обслуговування готелю та торгово-сервісного центру.

Цією ухвалою було змінено цільове призначення земель і переведено із земель промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення до земель житлової та громадської забудови, за функцією використання землі комерції. 4 березня 2010 року договір оренди був зареєстрований.

Після кількох нотаріальних маніпуляцій складські приміщення опинилися у власності ТОВ «МС Імперіал». Договір купівлі-продажу датований 23 січня 2015 року. Слід зазначити, що ще у травні 2009 року, згідно із судовим рішенням, ПП «Бірюза» мала повернути ЛМР орендовану земельну ділянку. Відтак всі подальші маніпуляції з нею виглядають вельми сумнівно з юридичної точки зору.

Незважаючи на те, що ТОВ «МС Імперіал» земельна ділянка не надавалася ні в оренду, ні в приватну власність, там розпочалося зведення багатоквартирного будинку, а департамент ДАБІ у Львівській області 22.05.2015 року за №ЛВ 030151420321 зареєстрував декларацію про початок виконання підготовчих робіт з будівництва багатоквартирного житлового будинку з приміщеннями громадського призначення та підземною автостоянкою на вул. Богдана Хмельницького, 230а у м. Львові. Натомість, згідно з повідомленням Департаменту містобудування Львівської міської ради, управлінням архітектури Департаменту містобудування Львівської міської ради не видавались містобудівні умови та обмеження забудови вказаної земельної ділянки.

Хоча відбулася низка судів, будівельні роботи продовжувалися. Станом на 31 січня встановлено, що вже збудовано 10 секцій будинку висотою 10 поверхів, 7 секція 9 поверхів. Також, зведено 5 поверхів 11 секції та 2 поверхи 12 секції. У внутрішньому дворі влаштовано котлован, в якому закладено монолітні фундаменти та колон. У секціях 1-3 влаштовано вікна та ведеться утеплення фасадів у цих же секціях. А жодних дозвільних робіт на виконання будівельних робіт так і не з’явилося.

Під час слідства встановили, що до незаконного будівництва по вул. Богдана Хмельницького, 230А причетні також ПП «Бірюза», ТОВ «МС Імперіал Буд», ПП «МС Проект», ТОВ «МС Гарант».

Зважаючи на всі наведені аргументи, слідчий суддя ухвалив: «Клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах Слідчого управління ГУ Національної поліції у Львівській області про арешт майна задовольнити.

Накласти арешт та заборонити Товариству з обмеженою відповідальністю «МС Імперіал», приватному підприємству «Бірюза», Товариству з обмеженою відповідальністю «МС Імперіал Буд», приватному підприємству «МС Проект», Товариству з обмеженою відповідальністю «МС Гарант» розпоряджатися будь-яким чином та використовувати об’єкт незавершеного будівництва по вул. Богдана Хмельницького, 230А у м. Львові, в тому числі  проводити будь-які будівельні та інші роботи пов’язані з реконструкцією чи будівництвом вищезазначеного об’єкта», – йдеться в ухвалі.

Нагадаємо, раніше Господарський суд Львівської області зобов’язав ТОВ «МС Імперіал» знести скандальний житловий комплекс «Хмельницький парк», а зайняту земельну ділянку привести до попереднього стану.

Провадження було порушено 27 жовтня 2016 року, але з різних причин судові зсідання неодноразово переносилися і так тривало аж до грудня, коли сторони спору вирішили укласти мирову, згідно із якою Львівська міська рада готова узаконити житловий комплекс в обмін на 10% квартир.

Однак суд проігнорував благі наміри ЛМР та забудовника домовитися і постановив знести скандальну новобудову.

Слід зазначити, що на сайті МС «Імперіал» нема жодного слова про судові рішення і квартири у будинку зі статусом «поза законом» продовжують продавати…

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: