У Львові на фестивалі покажуть найкращі українські короткометражки

16 березня на великі екрани Львова виходить кіноальманах «Українська Нова Хвиля 20/16+».

Серед учасників збірки – фільм «Чорногора» Тараса Дроня, який здобув Приз глядацьких симпатій в українському конкурсі IX Львівського Міжнародного фестивалю короткометражних фільмів Wiz-Art, 2016.

Збірку найкращих короткометражок можна буде побачити одразу в чотирьох львівських кінотеатрах: в Кінопалаці "Коперник" (вул. Коперника, 9) Кінозалі Lviv Film Center (вул. Володимира Великого, 14А), а також кінотеатрах мережі «Планета кіно» в  ТРЦ King Cross Leopolis (село Сокільники, вул. Стрийська, 30) та ТРЦ Forum Lviv (вул. Під Дубом, 7А).

Усі фільми демонструватимуться українською мовою з англійськими субтитрами. Окрім Львова збірку можна буде побачити в Києві, Одесі, Харкові, Тернополі, Запоріжжі, Сумах, Луцьку, Вінниці та Маріуполі.

Українська Нова Хвиля – традиційний проект Довженко-Центру, який вже вп’яте презентує в національному прокаті найкращі короткометражні роботи молодих українських режисерів, що пройшли селекцію та були відзначені на національних та міжнародних кінофестивалях. Це одна з небагатьох можливостей для режисерів-деютантів представити свої фільми широкому загалу в кінотеатральній мережі.

Цього року до кіноальманаху увійшли 6 фільмів: 

«Ґолден лав» (реж. Павло Остріков) – нове слово в українській комедії, або ж українська версія Акі Каурісмякі;
«Дім» (реж.Ірина Цілик) – атмосферна історія вірності розіграна в антикварних декораціях;
«Загублені» (реж. Світлана Шимко) – поетичне дослідження про життя наших втрачених речей.
«Кров’янка» (реж. Aркадій Непиталюк) – анекдотична варіація на тему «батьків та дітей», або ж короткий курс з українських стереотипів.
«Сказ» (реж. Марися Нікітюк) – епатажна драма про коротку дистанцію між любов’ю та жорстокістю.
«Чорногора» (реж. Тарас Дронь) – дитячий погляд на дорослі відносини, показаний на фоні мудрих карпатських ландшафтів.

 

Національний центр Олександра Довженка – державний кіноархів художніх фільмів, що зберігає більше ніж 4 600 найменувань кінотворів. Є єдиним Асоційованим членом Міжнародної федерації кіноархівів (FIAF) в Україні. Центр Довженка здійснює наукові дослідження в галузі кінематографії, займається дистрибуцією і промоцією українського кіно, укладає й видає довідникову літературу з історії кіно, спеціалізовані кіновидання. На зберіганні в центрі знаходяться особисті архіви відомих кіномитців та унікальні артефакти українського кінематографу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: