Львівський фотограф оголосила аукціон, аби допомогти будинку для літніх людей

У Львові пройде благодійна виставка-аукціон «Дзеркало душі». Автор фотопроекту «Дзеркало душі» – львівський фотограф, портретист Вікторія Істоміна – пустить з молотка близько трьох десятків унікальних портретів літніх людей із немовлятами на руках.

Про це йдеться на сторінці заходу у Фейсбуці.

«Усі бабусі і дідусі, які взяли участь у фотопроекті, - самотні. Вони живуть у Львівському геріатричному пансіонаті (вул. Медової Печери, 71). У кожного із них - свій шлях, своя доля, своє майбутнє. Гасло фотопроекту «Дзеркало душі» - «Шануй старість - бо це твоє майбутнє». Тож закликаємо усіх небайдужих людей допомогти стареньким відчути підтримку покоління, яке вони виростили! » — наголошують організатори.

«Відвідавши Львівський геріатричний пансіонат, ми зрозуміли, що літні люди — вразливі, як діти. Вони часто плачуть і скаржаться. Життя зробило їх беззахисними… Найнеобхіднішим для цих бабусь та дідусів є щирі емоції та звичайна людська увага. Це й наштовхнуло на ідею створити проект «Дзеркало душі». Від народження до старості – лише одна знимка… Дитинка, навіть не рідна, на руках у літньої людини – як промінчик сонечка. І коли ці обоє опиняються перед об’єктивом камери, то чітко видно, які вони беззахисні: одні – перед майбутнім, інші – перед минулим... Тож і одні, і інші потребують того ж – нашої турботи», — розповіла автор проекту Вікторія Істоміна.

Літнім людям на фото — від 72 до 93 років. А майже всім немовлятам – до рочку. Одній дитинці, яка стала моделлю, — усього-на-всього півтори місяці.

Це не перший подібний захід - Вікторія організовує благодійну виставку принаймні раз у рік. Зокрема, у 2014-му у місті Любліні (Польща) відбулася експозиція «Дорога до свободи», що об’єднала світлини з Революції Гідності.

Виставка-аукціон «Дзеркало душі» пройде у ресторані «Ратуша» (пл. Ринок, 1), о 19:00 30 березня.

Усі зібрані кошти від аукціону підуть на закупівлю нового обладнання для прально-дезінфекційної зони геріатричного пансіонату.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: