Олег Синютка розповів, хто стоїть за актами вандалізму щодо польських могил на Львівщині (пряма трансляція)

542D2923-87B3-475A-A0DF-894495488DED_cx0_cy9_cw0_w1023_r1_s

Наприкінці минулого тижня на Львівщині сталась низка резонансних актів вандалізму, аби розхитати польсько- українські стосунки.

У зв'язку із цим, голова ЛОДА Олег Синютка дав сьогодні, 13 березня, брифінг журналістам із окресленням офіційної позиції ЛОДА щодо цих подій.

Нагадаємо, 12 березня, у селі Підкамінь невідомі зловмисники облили червоною фарбою та нанесли провокаційні написи на пам’ятник загиблим у часи Другої світової війни полякам. А 11 березня невідомі зловмисники облили фарбою та нанесли провокаційні написи на пам’ятник розстріляним польським професорам на Вулецьких пагорбах у Львові.

Вчора ж, 12 березня, правоохоронці затримали автобус із українцями, що їхали на проплачений мітинг, аби вдавати із себе поляків, що живуть на Львівщині і відчувають тиск з боку українців.

Читайте також: Помста на померлих – це виняткова підлість, – поляк, що відновлює українські надгробки (фото)

Водночас, акти вандалізму засудив голова МЗС Павло Клімкін, заявивши, що за цим стоїть третя сторона. Як йдеться із повідомлення прес-служби ЛОДА, Україна і Польща мають спільну позицію щодо останніх подій. Це стало відомо під час зустрічі голови ЛОДА з Генеральним Консулом Республіки Польща у Львові Вєславом Мазуром.

Звертаючись до Вєслава Мазура, Олег Синютка підкреслив: «Ми дуже чітко стоїмо за те, що українці і поляки мають не просто жити дружно і разом, а ще маємо допомагати один одному і не піддаватися на такі провокації. Навпаки – хочемо демонструвати приклад того, що наші народи живуть і будуть жити дружно і разом».
Генеральний Консул Республіки Польща у Львові підтримав позицію української сторони. Крім того, голова Львівської ОДА повідомив, що правоохоронці додатково посилили охорону місць поховання поляків на Личаківському цвинтарі і тих місць, які є найбільш знаковими.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: