Велетенські гори сміття скинули на березі Яворівського кар’єру, активісти перекриють трасу

17202912_1491521557578840_6465196919283116358_n

На березі Яворівського кар’єру, за 30 метрів до води, вчора вночі кілька сміттєвозів скинули ТПВ.

Про це повідомив депутат Яворівської районної ради, голова комісії з питань регулювання земельних відносин, агропромислового комплексу, охорони навколишнього природного середовища та екології Сергій Дяків.

«Учора, опівночі, жителі району помітили кілька сміттєвозів, які виїжджали на територію колишнього затопленого кар’єру. Сьогодні після обіду мешканці найближчих населених пунктів виявили багато висипаного сміття на березі кар’єру, приблизно за 30 метрів до води. Там, де відпочивають люди. Зараз громадські активісти з Яворівського району будуть перекриватися біля Новояворівська міжнародні траса Львів-Краковець. Активісти з плакатами будуть ходити по пішохідному. Керівництво району та районної ради попереджені про акцію. Громадськість таким чином буде висловлювати своє обурення і хоче привернути увагу правоохоронних органів до такого зухвальства на території Яворівського району», – сказав Сергій Дяків.

Наразі, походження сміття не встановлено.

«Ми зараз будемо оперативно виїжджати на місце. В принципі кожне сміття має свій слід у вигляді пакетів, товарних чеків. Думаю, ми пошукаємо таку інформацію і з’ясуємо, звідки на березі взялося сміття», – зазначив депутат райради.

Це не перший випадок виявлення сміття на території області. Нагадаємо, останній випадок був зафіксований у Буському районі 8 березня. Біля лісу місцеві мешканці виявили купи сміття.

Довідка

Яворівський кар'єр — найбільше в Україні за глибиною (до 70 м) та об'ємом води (понад 200 млн м³) штучне озеро. Розташоване неподалік Яворова Львівської області. Створене за проектом Львівського інституту «Гідрохімпром». Постало на місці колишнього кар'єру («Яворівська Сірка») із видобування сірки. Заповнення кар'єру водою відбувалось в 2002–2006 роках. За різними оцінками, формування берегової лінії водойми (за рахунок природних процесів) триватиме від трьох до п'яти років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: