Станом на ранок у місті не вивезеними залишається 317 майданчиків

original-066fc84feb43f5bf7fa2588d8a4b6542

Станом на ранок у місті не вивезено 25% майданчиків, що, при підвищенні температури повітря, загрожує погіршенням санітарно-епідеміологічної ситуації в місті.

Станом на ранок у місті не вивезено 25% сміття, що, при підвищенні температури повітря, загрожує погіршенням санітарно-епідеміологічної ситуації в місті.

Про це зазначив під час засідання міської комісії з питань ТЕБ і НС сказав Сергій Бабак, директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львова, передає прес-центр ЛМР.

«Не вивезеними залишається 317 майданчиків, що становить 25% від загальної кількості майданчиків у Львові. Такий стан речей продовжується протягом трьох тижнів. Враховуючи потепління, подальша ситуація, якщо вона не буде вирішена з допомогою органів державної влади, обласних органів у частині надання допомоги щодо вивезення сміття, загрожує погіршенням санітарно-епідеміологічної ситуації в місті Львові. Коли розглядалось питання щодо вивезення сміття з м. Львова в січні, були підписані короткострокові договори на полігони. Ми ще у той час звертали увагу, що ми очікуємо на договори на рік. На той час були підписані договори на мінімальні ліміти, або на пару днів. Після того ми різними способами працювали і ситуацію вдавалось утримати під контролем. За останні 3 тижні, за словами перевізників, ми знову маємо проблеми з полігонами, які відмовляються приймати сміття, блокуються дороги. Ситуація стає критичною. Звертаюсь з пропозицією щодо звернення до органів обласної державної адміністрації, до органів влади щодо надання підтримки Львову у захороненні ТПВ», - зазначив Сергій Бабак.

«Достатньо критична ситуація складається на майданчиках, які знаходяться на території навчальних закладах. Це є школи, садочки, заклади охорони здоров'я. Не вивезення сміття також становить загрозу здоров’ю і мешканцям, і дітям», - зазначила Галина Слічна, директор департаменту гуманітарної політики ЛМР.

Читайте також: Садовий розповів, хто йому заважає навести лад у Львові зі сміттям

«Екологічне благополуччя мешканців міста Львова, в даному випадку, залежить від кліматичних умов і своєчасного вивезення сміття. За умови, що сміття не буде регулярно вивозитися, при підвищенні температури, зокрема, більше 8 градусів – є ризик поширення кишкових інфекцій. При стабільній високій температурі ці ризики будуть високими, будуть зростати, вони будуть залежати від вивозу сміття і безпосередньо від поведінкових особливостей кожного мешканця міста Львова.

Тому питання вивезення сміття є дуже актуальним з точки зору екологічної безпеки, з точку зору захисту мешканців міста Львова від виникнення та поширення кишкових інфекцій», - зазначив Володимир Зуб, начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: