До Львова завітав Президент Міжнародної Танцювальної Ради при ЮНЕСКО

Вперше з офіційним візитом до Львова завітав Президент Міжнародної Танцювальної Ради при ЮНЕСКО (СID UNESCO), професор Алкіс Рафтіс.

Про це інформує прес-центр ЛМР.

«Маємо сьогодні важливу місію та високопоставлених гостей у нашому місті. Хочу сказати, що Львів є дуже важливим містом для України, нам дуже приємно, що саме сьогодні пан професор є у Львові, тому що саме через Львів дуже багато людей пізнає Україну. Власне, зі Львова стартує дуже багато різних ініціатив, ми б хотіли крізь призму дуже конкретних цікавих проектів, які ми ще власне фіналізуємо сьогодні, показувати вже у найближчому майбутньому результати нашої якісної співпраці. У сьогоднішньому світі всі конкурують за емоцію, тобто насправді важливою є людина і та емоція, яку вона продукує. І якщо ми зможемо якісні гарні та емоційні речі запропонувати, то це стане дуже цікавим викликом і тим, чого сьогодні всі прагнуть. І я думаю, що нам спільно вдасться зробити декілька цікавих проектів», - зазначив Андрій Москаленко, заступник міського голови з питань розвитку.

«Це мій перший раз у Львові, я двічі був в Києві і один раз у Донецьку. І, звичайно, природньо, що наступне місто, куди я повинен був приїхати, це Львів», - зазначив Алкіс Рафтіс, президент Міжнародної Ради танцю при ЮНЕСКО.

Разом з міською радою Львова та Львівською секцією Міжнародної Танцювальної Ради при ЮНЕСКО доктор Рафтіс хоче винести на громадське обговорення питання про залучення танцівників до збереження танцювальної традиції як світового культурного надбання, а також створення сприятливих умов для розвитку танцювальної культури, підвищення освітнього рівня хореографів, сприяння обміну досвідом на міжнародному рівні, шляхом проведення Конгресу Міжнародної Танцювальної Ради при ЮНЕСКО у Львові. Призначення Конгресу – об'єднати в собі наукову конференцію, виставки та майстер-класи, неофіційні обговорення та інші заходи, що забезпечать співробітництво для танцювальної спільноти міста, а з ним і України.

Конгреси Міжнародної Танцювальної Ради при ЮНЕСКО є найчисленнішими заходами для фахівців у сфері танцю з усіх куточків світу. Участь в них – це завжди можливість продемонструвати свою роботу широкій аудиторії спеціалістів з теорії та практики танцювального мистецтва: викладачам, хореографам, дослідникам танцю, танцівникам та іншим фахівцям, чия діяльність пов'язана з танцем.

«І це бачиться дуже актуальним для Львова, як міста одночасно і традицій, і інновацій; міста, майбутнє якого все сильніше формує творча молодь. Адже танці – один з найпотужніших трендів творчої, культурної самореалізації молоді у світі. Крім того, яскраві прояви танцювальної культури (такі як Конгрес, або, наприклад, створення Музею Танцю) могли би стати додатковим фактором туристичної привабливості міста», - розповідають організатори.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: