«Ціна» свободи: які застави встановлював суд львівським скандальним чиновникам

im578x383-00_collage_zastava

Два мільйони гривень – це найбільша застава, яку сплатив чиновник, щоб вийти на волю. При цьому сума хабара була 80 тисяч гривень.

Іншим, підозрюваним у хабарництві чи завданню збитків державі, пощастило значно більше, і «ціна» за свободу була для них значно нижчою.

Отже, останнім часом було кілька гучних справ, пов’язаних із затриманням посадовців під час отримання неправомірної  вигоди. Одна з найгучніших справ – затримання начальника управління ЖКГ Львівської міської ради Юрія Гольця. Нагадаємо, чиновник міськради попався на хабарі біля будівлі СБУ. Сума неправомірної вигоди – 80 тисяч гривень. Юрія Гольця затримали і відправили в СІЗО. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю сплатити заставу у два мільйони гривень. Такі гроші у посадовця знайшлися, тому дуже швидко він опинився на свободі. Це, до речі, найбільша застава, встановлена судом У Львові.

Іншим посадовцям пощастило більше. Наприклад, заступник директора ДП «Західукргеологія» Ігор Михайловський попався під час отримання хабара у півтора мільйона гривень, але суд виявився дуже поблажливим і встановив суму застави у майже 132 тисячі гривень. Потім чиновник уклав угоду зі слідством, статтю обвинувачення змінили на м’якшу і зрештою Михайловський відбувся штрафом у 25 тисяч гривен, а сьогодні спробує поновитися на посаді з відшкодуванням коштів за вимушений прогул.

ІА Дивись.info проаналізувала найгучніші справи, і ось як виглядає статистика.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: