Звичайний героїзм: як троє чоловіків врятували рибалку, який провалився під кригу

17202725_1294831470598350_6910555577093608269_n

4 березня у селищі Розвадів Миколаївського району троє місцевих мешканців, Любомир, Ярослав та його син Святослав врятували рибалку, який ледь не втонув.

Про це повідомили в ГУ ДСНС у Львівській області.

Проїжджали повз місцеве озеро, чоловіки зауважили на водоймі рибалку, який, незважаючи на те, що крига майже скресла, продовжував рибалити.

Коли чоловіки поверталися, то рибалки вже не було на тому місці.

Святослав розповідає: «Проїжджаючи біля озера, з цікавості подивився в сторону, де сидів рибалка. І там побачив тільки його руки і голову, які було видно з води».

Не гаючи жодної секунди, чоловіки зателефонували у швидку допомогу та кинулися до водойми. На допомогу вони покликали ще одного місцевого мешканця, який в той час неподалік озера обрізав дерева.

Чоловіки взяли висувну драбину та поклали її на кригу. Святослав згадує: « Я пробував по драбині акуратно добратись до рибалки та лід почав тріскати, і я повернувся назад».

Вирішили до драбини прив’язати мотузку і кинути рибалці, щоб той міг за неї вхопитися. Мокрий та переляканий чоловік намагався по шнурку підтягнутися ближче до драбини, потім пробував вилізти на неї. Тонкий лід навколо ламався.

Чоловіки з берега підтягували драбину із рибалкою до суші. Рятівник Святослав пригадує: «Заважало те, що рибалка був обернений до нас спиною, і йому важко було триматись за драбину».

Зусилля не були марними, й рибалку витягнули на берег. Чоловіки швидко зняли з нього мокрий одяг та одягли сухий, який винесли сусіди-очевидці. Змерзлому бідолазі дали попити теплого чаю, щоб зігратися. Бригада швидкої допомоги забрала потерпілого в міську лікарню, де йому надали необхідну медичну допомогу.

Святослав розповів: «Все, що він міг нам сказати, на момент, коли ми його врятували це те, що він з Моршина».

За проявлену хоробрість та врятоване людське життя чоловіків запропоновано для участі у Всеукраїнській акції «Герой - рятувальник року» .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: