Королева Британії підписала закон, який дозволяє розпочати Brexit

Королева Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Єлисавета II підписала закон, який дозволяє розпочати процедуру виходу Британії зі складу Європейського Союзу.

Про це пише The Telegraph

Як повідомляє британське видання The Telegraph, королева, підписавши закон, створила можливість ввести в дію 50 статтю Договору про ЄС, аби прем`єр-міністр Тереза Мей офіційно розпочала переговори про вихід Британії з Євросоюзу.
Цей закон щодо сповіщення про вихід у понеділок був підтриманий британським парламентом.

Таким чином, тепер Мей повинна сповістити Брюссель про вихід Британії з ЄС, що має у підсумку розпочати дворічний відлік виходу Британії з Євросоюзу.
Раніше голова британського уряду заявляла, що це станеться до кінця березня, і що це буде «визначальним моментом» для країни.

Нагадаємо, у Євросоюзі неодноразово заявляли, що без офіційного повідомлення уряду Великої Британії про намір вийти з Європейського Союзу ніяких переговорів розпочато не буде.
23 червня 2016 року на референдумі у Великій Британії перемогли прихильники виходу країни з Європейського Союзу. За таке рішення проголосували 52% громадян, проти - 48%. Британія була членом ЄС протягом 43 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: