Якщо буде наданий доступ до полігонів, будемо зменшувати накопичення сміття, – Бабак

DSCF6903-min

Перенакопичення на майданчиках ТПВ утворилось через відсутність місць, куди їх можна було б вивозити. Якщо ж буде наданий доступ до полігонів, якщо будуть підписані договори з перевізниками, питання буде вирішуватись.

Про це сьогодні сказав під час спілкування з журналістами директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Сергій Бабак, передає прес-центр ЛМР.

«Мінімальне вивезення ТПВ здійснюється навіть у цих умовах. Місто Львів продукує в середньому в день 600 тонн сміття. Зараз ми вивозимо близько 250 тонн. Тому йде таке накопичення. Якщо буде наданий доступ до полігонів, якщо будуть підписані договори з перевізниками, будемо зменшувати це накопичення. Якщо ситуація буде такою, як зараз, що нема куди возити, ситуацію прогнозувати важко», - зауважив Сергій Бабак.

Водночас, директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР додав, що співпраця з полігонами відбувається на платній основі.

«Ціна щодо співпраці з полігонами визначається договорами самих перевізників. Ця ціна є рухомою.

А ціна, яку платить Львівська міська рада, визначена ухвалою сесії міської ради, і ведеться облік по заактованих тоннах вивезеного сміття», - додав він.

Що ж до випадків начебто виявлення ТПВ зі Львова викинутими в різних куточках України, то Сергій Бабак звернув увагу, що інформації про доведені факти немає. Однак, щоразу на координаційних нарадах, які відбуваються із перевізниками, їм наголошують, щоб вони працювали зі своїми контрагентами, щодо недопущення ситуацій самовільного скидання сміття.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: