У Львові зареєстрували більше 5 тисяч тварин (фото)

17392940_1380250455347368_193449907_n

Від початку обов'язкової реєстрації домашніх собак у Львові зареєстрували більше 5 тисяч тварин.

Від початку обов'язкової реєстрації домашніх собак у Львові зареєстрували більше 5 тисяч тварин.

Про це сьогодні розповіла директор ЛКП «Лев» Оксана Кошак на презентація першої надсучасної комунальної ветеринарної клініки, передає кореспондент ІА Дивись.info

Оксана Кошак додала, що номерний жетон вже більше 10 разів допомагав знайти загублених тварин.

«При чому це оминало нашу службу. Люди находили собаку, телефонували на телефон нашої служби, вказували номер жетону. Ми відразу знаходили у базі господаря, обмінювали їх телефонами. Відтак, собака не переносила великого стресу і дві сторони були щасливими», – розповіла директорка ЛКП «Лев».

За її словами, поки що штрафів за незареєстровану тварину ще не було, але поліція буде активно цим займатися, проводити рейди по виявленню господарів, які не зареєстрували тварин.

Читайте також: Як живуть мешканці єдиного у Львові притулку «Милосердя» (фото)

Нагадаємо, що тварин необхідно було зареєструвати до 1 січня. За невиконання цієї умови на власників тварин передбачений штраф у розмірі від 17 до 50 гривень. Якщо ж порушення повторюється декілька разів, то домашнього улюбленця можуть конфіскувати. До зареєстрованої тварини прикріплюється номерний жетон, номер якого внесений до реєстру. Відтак, поліція має повне право підійти та перевірити документи на тварину.

Вартість реєстрації 52 гривні. За словами зоозахисника Наталії Вишневської, облік домашніх тварин – це додаткові інструменти для захисту домашніх улюбленців від жорстокого чи безвідповідального поводження з боку власника. Також це дієвий механізм для пошуку загублених тварин, врахування прав інших, хто мешкає з нами в одному місті. Практично у всіх цивілізованих країнах реєстрація тварин є нормою для суспільства, де поважають та виконують закони.

До слова, у Львові кількість закладів ветеринарної медицини, які здійснюють обов’язкову реєстрацію домашніх тварин, зросла до 15.

Тепер у всіх шести районах Львова є ветеринарні кабінети та клініки, де ви можете отримати реєстраційну картку та жетон, повідомляють у ЛКП «Лев».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: