У потягах більше не буде колючих ковдр та пір'яних подушок

6210d6_85d86eba39414e1b802cae6110b265eb

У потягах всі застарілі ватні матраци та пір’яні подушки поступово будуть замінені на вироби із сучасних матеріалів, що відповідають вимогам гігієни та рекомендовані лікарями.

Про це повідомляється на сайті ПАТ «Укрзалізниці», посилаючись на документ, затверджений рішенням правління підприємства 22 березня 2017 року «Порядок строку служби та списання окремих предметів постільних речей та м’якого знімного інвентарю пасажирського вагона».

Директор з пасажирських перевезень та сервісу ПАТ «Укрзалізниця» Ігор Романків зазначив, що розробці цього документу передувала низка консультацій і досліджень, що проводилися на регіональних філіях, опитування пасажирів та вивчення сучасних тенденцій.

«Замість ватних матраців та пір’яних подушок, верблюжих ковдр, якими пасажирам було незручно користуватися, а залізничникам – складно за ними доглядати, з’являться сучасні вироби з синтетичними наповнювачами. Такі вироби не накопичують вологу, легкі, не збирають пил та рекомендовані лікарями як гіпоалергенні», - додав він.
Також Романків повідомив, що у потягах замість бавовняних та лляних будуть махрові рушники. За його словами, такі рушники можна використовувати два роки замість одного, що дозволить заощаджувати кошти.
У повідомленні сказано, що також під час розробки нових стандартів враховувалися й економічні чинники. При цьому зазначається, що «за підрахунками спеціалістів, економічний ефект при заміні предметів знімного інвентарю пасажирських вагонів складе понад 17 млн грн».

В ПАТ «Укрзалізниця» зазначають, що наприкінці минулого року та початку цього здійснюється «масштабне оновлення постільної білизни та іншого інвентарю пасажирських вагонів».
«Станом на 17.03.2017 регіональні філії ПАТ «Укрзалізниця» вже отримали понад 128,5 тис. нових комплектів постільної білизни, близько 13 тис. матраців, 18 тис. літніх ковдр та інше»- сказано в повідомленні».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: