Біля Львова вчора вночі горіла суха трава (фото)

17523535_1316212621765693_1692500253987391802_n

На Білогорщі в приватному секторі та на виїзді зі Львова в районі вулиці Кульпарківської вчора горіла суха трава.

Про це інформує прес-центр ЛМР.

Зокрема, загоряння сухої трави було в мікрорайоні Білогорща та на вул. Кульпарківській на виїзді з міста.

«На місце загоряння в Білогорщі виїхали два екіпажі. За попередніми даними, горить сухостій у приватному секторі», - розповіла голова Залізничної РА Надія Банах.

Як уточнив голова Франківської РА Тарас Гнида, на вул. Кульпарківській на виїзді з міста також зафіксовано загоряння трави на території, яка вже за межами Львова.

«Пожежі в екосистемах погіршують якість ґрунтів та призводять до змін видового складу рослинності. У вогні гинуть корисні комахи, які зимували у верхніх шарах ґрунту, горить і безліч різноманітного сміття, що суттєво посилює забруднення атмосферного повітря.

Шкода від спалювання сухої трави дуже небезпечна. До складу такого диму входять пил, окиси азоту, чадний газ, важкі метали і низка канцерогенних сполук. Крім того, з димом у повітря вивільняються діоксини – одні з найбільш отруйних для людини речовин. Тому окрім загрози виникнення значних масштабних пожеж, такі випалювання шкодять здоров’ю людей, особливо тих, хто має серцеві та алергічні захворювання і проблеми з дихальними шляхами», - наголошує начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР Віктор Іваніцький.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: